autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Cremşnit (din foitaj)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii:, * 300 g faina,, * 200 g unt sau margarina,, * 4-5 g sare,, * 2-3 ml otet,, * 500 ml lapte,, * 170 g zahar,, * 150 g frişca,, * zahar vanilat.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Foitajul se prepara din 250 g faina, untul (margarina), sare si oţet. Foitajul se imparte in doua parti egale care se intind pe o planseta pudrata cu faina. Se obtin doua foi cu grosimea de cca 5 - 6 mm, de marimea tavilor de copt. Se aseaza fiecare foaie intr-o tava stropita cu apa, se perforeaza cu furculita pe toata suprafata si se introduc in cuptor, la inceput la o temperatura ridicata pentru a creste aluatul, apoi moderata pentru a se realiza o coacere uniforma. Dupa coacere, se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca. Separat se prepara crema din 150g zahar care se dizolva in cca 450 ml lapte cu care se fierbe. Se iau 50 g faina si se amesteca cu 50 ml lapte rece, adaugind si sarea. Se toarna peste laptele fierbinte si se continua fierberea amestecind continuu pentru a nu se prinde de vas. La inceput se formeaza o crema mai groasa din care se degaja bule de aer. Din acest moment se continua fierberea inca 15-20 minute, pina cind crema incepe sa se subtieze din nou. Crema este fiarta, cind o mica cantitate de proba, luata pe o lama de cutit, se desprinde usor dupa racire. Cind este gata, se ia de pe foc si se lasa sa se mai raceasca, amestecind continuu pentru a nu se gelifica. La sfirsit se adauga frisca batuta, zaharul vanilat si se omogenizeaza bine compozitia. Una din foile coapte se asaza intr-o tava patrata sau dreptunghiulara se toarna crema inca fierbinte, se niveleaza pe toata suprafata, se lasa sa se raceasca si se aseaza cea de-a doua foaie. Se portioneaza, se pudreaza cu zahar farin si se scoate din tava fiecare portie cu o paleta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremşnit (din foitaj)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Flori de dovleac pane

Flori de dovleac pane

Florile de dovlecel se spala si se usuca intr-un prosop,intre timp se face un aluat subtire de clatite

8 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • * 300 g faina,
  • * 200 g unt sau margarina,
  • * 4-5 g sare,
  • * 2-3 ml otet,
  • * 500 ml lapte,
  • * 170 g zahar,
  • * 150 g frişca,
  • * zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolată cu nucă de cocos pentru măicuţa