Crema alba cu crusta de caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 ml lapte, 250 gr. frisca, 1 baton vanilie,
  • 1 baton scortisoara, coaja rasa de la o jumatate de portocala, 2 oua, 4 galbenusuri, 180 gr. zahar,
  • 4 capsuni taiate jumatati si 3 linguri fistic tocat pentru decor

Mod de preparare

Laptele se toarna intr-o craticioara si se amesteca impreuna cu frisca. Se cresteaza batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul si ambele se pun in lapte, alaturi de scortisoara si coaja de portocala. Se aduce la fierbere. Ouale, galbenusurile si 80 gr. zahar se freaca intr-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte si frisca prin sita si se toarna in fir subtire in crema de ou. Castronul se pune in bain-marie si se bate pina se ingroasa. Se toarna in boluri si se lasa sa se raceasca.

Se caramelizeaza 100 gr. zahar si 10 ml apa, se toarna peste crema si se lasa la rece 60 min.

Se orneaza crema cu fistic si capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii

Smoothie de mango, banane si fructul pasiunii
Gogosi glazurate

Gogosi glazurate

Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....

Gogosi glazurate
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor