Se pune la fiert 3/4 de litru de lapte cu o jumatate baton de vanilie si 4 linguri de zahar. Cum a dat in clocot se da deoparte si se adauga 2 linguri de cafea concentrata. Intre timp se topeste intr-o cratita mica 150 gr. de ciocolata cu o lingura de apa. Cand s-a facut ca o crema se amesteca cu incetul cu laptele si cafeaua. Deoparte se bat nu prea tare 6 oua intregi (sau 4 oua intregi si 3 galbenusuri) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se imbraca o forma de zahar ars, se acopera forma si se lasa intr-un vas cu apa clocotita. Se ca la cuptor, se tina sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Se incearca cu un pai daca e gata, si anume cand paiul iese curat, se poate da crema deoparte. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cand e rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii