autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crema caramel

Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana Luparu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1 l lapte, 8 oua,, 400 g zahar,, zahar vanilat,, 50 ml rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu 200 g zahar, se adauga laptele fiert (racit), zaharul vanilat si romul. Restul de zahar se caramelizeaza intr-un vas apoi se tapeteaza cu acest caramel formele (cestile) in care se toarna compozitia obtinuta.
Cestile (formele) astfel umplute se asaza intr-un vas cu apa fierbinte, se acopera si se introduc la cuptor, la temperatura moderata, timp de cca 45 minute. Cand crema este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se serveste rasturnata pe farfurioara de servire sau direct din forme. Se poate prepara si intr-un vas mai mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit.Cand zaharul capata culoarea caramelului

3 voturi    6 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tort Carnaval cu crema caramel

Tort Carnaval cu crema caramel

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Delicioasa...

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    un desert foarte bun !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      E foarte buna, imi place gustul caramelului.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Tare gustoasa mai este...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Delicioasa.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      As adauga mai putin zahar e prea dulce!!!

    • Fara foto

      Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

      vad deja crema asta pe un blad de tort..salivez

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 8 oua,
  • 400 g zahar,
  • zahar vanilat,
  • 50 ml rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Diana Luparu
Prajitura Delia

Prajitura Delia

Foile: Se freaca faina cu margarina, adaugam galbenusele, 200g zaharul pudra, bicarbonatul stins

6 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri
Sos de hrean

Sos de hrean

Hreanul proaspat se rade pe razatorea cea mai fina;daca este prea iute , se pune pentru cateva minute(5)

13 voturi    4 comentarii
10 min
Sosuri
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Natillas