autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema caramel la pahar

Autor: Alex (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alex (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2008

Ingrediente
3 oua mari, 180 g zahar tos, 80 g faina, 60 g unt, 1/2 l lapte, o lingura rom, zahar vanilat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, adaugind apoi 100 g zahar si romul. Spuma se bate in continuare, pina cind se intareste, apoi se las la rece. Galbenusurile, faina si 50 ml lapte se freaca bine, intr-o olita, cu dosul lingurii, pina cind nu mai ramine nici-o urma de cocoloase, adaugind apoi treptat 200 ml lapte, ca sa se obtina o compozitie ca la clatite. Intr-un lighenas de circa 2 l, se caramelizeaza 80 g zahar tos si, cind apare la suprafata putina spuma, se ia vasul de pe foc sa se raceasca putin, apoi se adauga restul de lapte fierbinte si untul, lasind la foc mic sa se dizolve complet caramelul. Se lasa, apoi, sa clocoteasca si se adauga faina diluata cu laptele, in suvoi subtire, amestecind neincetat cu telul. In acest timp, vasul trebuie asezat pe un disc de metal. Dupa ce a fiert 2-3 clocote, se ia de pe foc si imediat se desarta spuma d albus in crema fierbinte, adunind-o toata de pe vas cu lopatica de plastic. Dupa aceea, se amesteca prin rasturnare cu telul, dar nu prea mult, pina cind se omogenizeaza. Crema se poate pune calda intre doua foi de rulada de pandispan sau se distribuie in pahare, lasind-o sa raceasca. Se tine, apoi, 2-3 ore in frigider. Se poate orna cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piscoturi pufoase

Piscoturi pufoase

Se incalzeste cuptorul. Separam ouale. Batem albusurile si un varf de lingurita de sare cu telul

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

1.Mixati ouale cu zaharul pana ce devin ca o crema si zaharul s-a topit. 2.Adaugati uleiul si esente

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 180 g zahar tos
  • 80 g faina
  • 60 g unt
  • 1/2 l lapte
  • o lingura rom
  • zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Alex
Placinta cu doua umpluturi

Placinta cu doua umpluturi

Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă pe aragaz. După ce

0 voturi    5 comentarii
55 min
Salate de legume
Prajitura cu caise si bezea

Prajitura cu caise si bezea

Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa minerală lingură cu lingură,

18 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Briose cu visine

Briose cu visine

amestecam bine oule ce zaharul cu mixerul pana isi dubleaza compozitia volumul -adaugam uleiul

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciocolata falsa cu biscuiti