Albusurile se bat spuma, adaugind apoi 100 g zahar si romul. Spuma se bate in continuare, pina cind se intareste, apoi se las la rece. Galbenusurile, faina si 50 ml lapte se freaca bine, intr-o olita, cu dosul lingurii, pina cind nu mai ramine nici-o urma de cocoloase, adaugind apoi treptat 200 ml lapte, ca sa se obtina o compozitie ca la clatite. Intr-un lighenas de circa 2 l, se caramelizeaza 80 g zahar tos si, cind apare la suprafata putina spuma, se ia vasul de pe foc sa se raceasca putin, apoi se adauga restul de lapte fierbinte si untul, lasind la foc mic sa se dizolve complet caramelul. Se lasa, apoi, sa clocoteasca si se adauga faina diluata cu laptele, in suvoi subtire, amestecind neincetat cu telul. In acest timp, vasul trebuie asezat pe un disc de metal. Dupa ce a fiert 2-3 clocote, se ia de pe foc si imediat se desarta spuma d albus in crema fierbinte, adunind-o toata de pe vas cu lopatica de plastic. Dupa aceea, se amesteca prin rasturnare cu telul, dar nu prea mult, pina cind se omogenizeaza. Crema se poate pune calda intre doua foi de rulada de pandispan sau se distribuie in pahare, lasind-o sa raceasca. Se tine, apoi, 2-3 ore in frigider. Se poate orna cu frisca.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii