Intr-un vas, pe foc mic, se pun laptele, smantana, coaja de citrice, batonul de scortisoara si se lasa acoperit 1-2 minute sa se infuzeze aromele, apoi se da deoparte.
Galbenusurile se freaca cu zaharu, iar cand a rezultat o crema albicioasa, se adauga amidonul si se amesteca cu laptele racit si strecurat. Se transfera compozitia intr-un vas pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa.
Se imparte compozitia in cateva vase ramekin, deasupra se pune cate o folie alimentara (direct pe crema) sa nu prinda crusta si se lasa la frigider 1 ora. la servire se indeparteaza foliasise presara pe fiecare zahar brun si se caramelizeaza cu pistolul special.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii