autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Crema de branza (Liptai)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
200-250 g branza feta, delice, de vaci, 1 ceapa, 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita, 30 ml ulei (de masline), 1/2 lingurita boia (iute), 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat), 2 lingurite ketchup, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii, ardei, oua, diferite platouri, etc.
Puneti intr-un vas de blender branza, smantana, uleiul, ketchup, boia, sare si piper, apoi mixati totul 10-15 secunde.
Dregeti gustul de sare si piper, apoi rasturnati pasta intr-un castron. Garnisiti cu patrunjel tocat, frunze de patrunjel, felii de peperoni, castraveti, etc. Daca nu aveti un blender, puteti folosi mixerul sau un tel sub forma de para. Va fi la fel de buna. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza (Liptai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Rulada de cascaval cu somon afumat

Rulada de cascaval cu somon afumat

Punem un vas cu apa la fiert. Cand apa da in clocot stingem focul si punem cascavalul pe care l-am

6 voturi    8 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Rulada aperitiv cu branza si sunca de pui

Amestecam galbenusurile cu smantantna.Apoi amestecam la galbenusuri si faina impreuna cu praful de

20 voturi    8 comentarii
3h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Liliana Pavelcu , 04 iunie 2010

    Corect este Liptau, dupa numele german al unei regiuni din nordul Slovaciei.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte gustoasa si buna crema aceasta. O idee buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 200-250 g branza feta
  • delice
  • de vaci
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita
  • 30 ml ulei (de masline)
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat)
  • 2 lingurite ketchup
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinte sarate cu branza Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel, se adauga o linguriță de zahăr și puțină apă caldă, cât să se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu sunca si branza topita Foietaj cu sunca si branza topita

Se dezgheata aluatul si se taie fasii subtiri cam cat degetul mic (vor iesi mai multe bucati) ori cat degetul mare ( mai putine). Se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aperitive
Bilute cu telemea