autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Crema de branza (Liptai)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
200-250 g branza feta, delice, de vaci, 1 ceapa, 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita, 30 ml ulei (de masline), 1/2 lingurita boia (iute), 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat), 2 lingurite ketchup, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

16 voturi

Mod de preparare

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii, ardei, oua, diferite platouri, etc.
Puneti intr-un vas de blender branza, smantana, uleiul, ketchup, boia, sare si piper, apoi mixati totul 10-15 secunde.
Dregeti gustul de sare si piper, apoi rasturnati pasta intr-un castron. Garnisiti cu patrunjel tocat, frunze de patrunjel, felii de peperoni, castraveti, etc. Daca nu aveti un blender, puteti folosi mixerul sau un tel sub forma de para. Va fi la fel de buna. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza (Liptai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose cu broccoli si branza albastra

Briose cu broccoli si branza albastra

Incingem cuptorul. Punem formele de briose in tava pentru briose. Taiem broccoli in bucati mici. Intr-o

1 vot    1 comentariu
40 min
Aperitive cu brinza
cascaval pane

cascaval pane

Se curata cascavalul de coaja, se taie in felii de 1 cm, care se dau prin faina, ou batut si pesmet. Se

10 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dina Suciu , 08 octombrie 2018

    Va rog sa clarificati cind se adauga ceapa si daca se da prin blender. Multumesc

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Liliana Pavelcu , 04 iunie 2010

    Corect este Liptau, dupa numele german al unei regiuni din nordul Slovaciei.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

16 voturi

Ingrediente

  • 200-250 g branza feta
  • delice
  • de vaci
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita
  • 30 ml ulei (de masline)
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat)
  • 2 lingurite ketchup
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

130 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Dina Suciu

Va rog sa clarificati cind se adauga ceapa si daca se da prin blender. Multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de Dovlecei cu Branza