autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Crema de branza (Liptai)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
200-250 g branza feta, delice, de vaci, 1 ceapa, 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita, 30 ml ulei (de masline), 1/2 lingurita boia (iute), 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat), 2 lingurite ketchup, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii, ardei, oua, diferite platouri, etc.
Puneti intr-un vas de blender branza, smantana, uleiul, ketchup, boia, sare si piper, apoi mixati totul 10-15 secunde.
Dregeti gustul de sare si piper, apoi rasturnati pasta intr-un castron. Garnisiti cu patrunjel tocat, frunze de patrunjel, felii de peperoni, castraveti, etc. Daca nu aveti un blender, puteti folosi mixerul sau un tel sub forma de para. Va fi la fel de buna. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza (Liptai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Briose turnulet

Briose turnulet

1.Se bat bine albusurile cu un praf de sare .Galbenusurile se freaca cu uleiul de masline,se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
“Labaneh” cu ierburi aromate

“Labaneh” cu ierburi aromate

Prepararea iaurtului(”laban”) Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca

6 voturi    5 comentarii
48h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Liliana Pavelcu , 04 iunie 2010

    Corect este Liptau, dupa numele german al unei regiuni din nordul Slovaciei.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte gustoasa si buna crema aceasta. O idee buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 200-250 g branza feta
  • delice
  • de vaci
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita
  • 30 ml ulei (de masline)
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat)
  • 2 lingurite ketchup
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec cu urda