autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Crema de branza (Liptai)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
200-250 g branza feta, delice, de vaci, 1 ceapa, 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita, 30 ml ulei (de masline), 1/2 lingurita boia (iute), 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat), 2 lingurite ketchup, sare, piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Aperitiv sau gustare, crema Liptai se preteaza atat la sandwitch-uri cat si ca umplutura pentru rosii, ardei, oua, diferite platouri, etc.
Puneti intr-un vas de blender branza, smantana, uleiul, ketchup, boia, sare si piper, apoi mixati totul 10-15 secunde.
Dregeti gustul de sare si piper, apoi rasturnati pasta intr-un castron. Garnisiti cu patrunjel tocat, frunze de patrunjel, felii de peperoni, castraveti, etc. Daca nu aveti un blender, puteti folosi mixerul sau un tel sub forma de para. Va fi la fel de buna. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza (Liptai)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Invartita cu branza de oaie

Invartita cu branza de oaie

Daca branza de vaci este mai apoasa atunci o punem intr-un tifon dublu si o lasam la scurs . Dam

3 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cartofi in coaja la cuptor, reteta Californiei

Cei 7 cartofi mari se spala bine, bine si se pun la fiert cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert (20-25

10 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Liliana Pavelcu , 04 iunie 2010

    Corect este Liptau, dupa numele german al unei regiuni din nordul Slovaciei.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Foarte gustoasa si buna crema aceasta. O idee buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 200-250 g branza feta
  • delice
  • de vaci
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri smantana sau iaurt de bivolita
  • 30 ml ulei (de masline)
  • 1/2 lingurita boia (iute)
  • 1/2 lingurita patrunjel tocat (uscat)
  • 2 lingurite ketchup
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de branza