autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

crema de cafea.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
1 kg frişcă batuta, , 200 g zahar farin, , zahar vanilat, , 50 g cafea, , 5 oua, , 50 ml lichior de portocale, , 400 g vişine din compot

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare: se separa albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu 50 g zahar. Cafeaua macinata fin si cu restul de zahar se amesteca cu putina apa. In frisca batuta se incorporeaza gal ben usu rile si cafeaua, amestecind compozitia pina la ornogenizarea perfecta. Se adauga lichiorul si albusurile batute cu zahar. Se omogenizeaza din nou compozitia. Se pregatesc pahare speciale (cupe), se asaza in fiecare cupa 1/2 din cantitatea de visine Sa portie, apoi portia de crema si deasupra restul de visine. Se pastreaza Sa rece inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema de cafea." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu crema de cacao si cafea

Tort cu crema de cacao si cafea

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza

75 voturi    18 comentarii
4h
Torturi
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

7 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg frişcă batuta
  • 200 g zahar farin
  • zahar vanilat
  • 50 g cafea
  • 5 oua
  • 50 ml lichior de portocale
  • 400 g vişine din compot

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Spuma de capsuni