Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
pentru 1/2 litru de lapte se iau 100 gr. esenta de cafea naturala tare, 4 oua, 2 pahare zahar, 3 linguri faina
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
Mod de preparare
Intr-o cratita cu lapte care clocoteste se toarna esenta de
cafea tare, se acopera cu un capac si se lasa sa stea pe masa timp de 15 minute. Se freaca bine ouale cu zaharul si faina si se toarna laptele putin cite putin, amestecind mereu cu lingura. Se pune la foc potrivit si se continua sa se amestece ca sa nu se prinda compozitia de fund. Se va freca foarte repede mai ales atunci cind compozitia incepe sa dea in clocot, pentru a nu se forma cocolosi. Se ia de pe foc si se mai bate citva timp. Daca in crema s-au format cocolosi, se va pune imediat cratita cu crema intr-un vas cu apa rece, se va turna in crema o lingura de apa rece si se va bate pina cind cocolosii dispar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cafea" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.
Se adauga treptat zaharul si se mixeaza
75 voturi
18 comentarii
4h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate