autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

crema de capsune

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
600 g capsuni, 120 g zahar, 250 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 1-2 linguri praf de budinca de vanilie, 3 oua, 200 ml frisca, 1-2 linguri nuca de cocos verde

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se amesteca laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat se fierbe si se lasa apoi sa se raceasca.Se adauga apoi galbenusurile si praful de budinca, se fierbe compozitia in baie de aburi si cand s-a ingrosat o dai deoparte si se lasa la rece.In acest timp se spala capsunile, se curata si se lasa sa se scurga.Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas, se taie apoi capsunile felii si le adaugi pe toate in compozitia racita pe care o dai la frigider pentru o ora.Cand este gata se orneaza cu frisca batuta, cu capsuni si cu nuca de cocos colorata.
Daca ti-a placut reteta noastra "crema de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de branza cu capsune

Crema de branza cu capsune

Pasezi 200 g capsune, dupa care le amesteci bine cu zaharul si cu branza, adaugi smantana batuta,

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

Ruladă cu cremă ganache şi căpşune

*Preparare crema ganache: Ciocolată ruptă în bucăţi se amestecă cu smântână lichidă la

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600 g capsuni
  • 120 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1-2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 3 oua
  • 200 ml frisca
  • 1-2 linguri nuca de cocos verde

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mafinim cu ciocolata si fragi