autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Crema de castane

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
Crema:, , 1 kg castane, lapte (in care se fierb castanele), 200 gr margarina fara sare, 1 pahar zahar (200-250 ml), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita Nescafe, rom (1 cm intr-un pahar)., , Glazura: (la 1 kg crema), , 100 gr ciocolata topita, 2 linguri zahar, 2-3 linguri apa, 1 lingurita margarina.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

1. Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de tocat cu gauri mici.
2. Margarina, zaharul si zaharul vanilat se freaca spuma cu mixerul.
3. Ness-ul si romul (1 cm intr-un pahar) se amesteca.
4. Se amesteca toate (1, 2 si 3) cu mixerul pina se face spuma.
5. Se pune in forme de hartie mici (gen muffin).
6. Se topeste ciocolata, se amesteca cu zaharul, cu apa si cu margarina. Se toarna deasupra, dar nu pe toata suprafata.
7. Se serveste rece, cu frisca batuta si cu ciocolata rasa.

Se poate pastra in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti fragezi umpluti cu crema de castane

Biscuiti fragezi umpluti cu crema de castane

Se mixeaza untul moale la temperatura camerei apoi se mixeaza cu zaharul pudra,galbenusul,ouale adaugate

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

18 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • Crema:
  • 1 kg castane
  • lapte (in care se fierb castanele)
  • 200 gr margarina fara sare
  • 1 pahar zahar (200-250 ml)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita Nescafe
  • rom (1 cm intr-un pahar).
  • Glazura: (la 1 kg crema)
  • 100 gr ciocolata topita
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingurita margarina.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce