autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

Crema de castane cu frisca

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2006

Ingrediente
(4 portii):300gr. castane comestibile, 1plic zahar vanilat, 400gr. smantana pentru frisca, pastrata la rece, 4 linguri zahar, 3-4 linguri rom sau lichior, 2 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Castanele crestate se fierb 15-20 minute in apa cu sare. Se curata de coaja si se fierb in continuare pana se inmoaie. Se curata apoi de coaja subtire si se trece miezul de 2 ori prin masina de tocat.
Jumatate din smantana pentru frisca se bate pana nu se mai desprinde de pe tel, apoi se adauga o lingura de zahar si zaharul vanilat si se mai bate 1-2 minute. Se pastreaza la rece.
Se amesteca pireul de castane cu restul de smantana si 3 linguri de zahar. Se fierbe 10minute , la foc mic, avand grija sa nu se prinda de vas. Cand se raceste se amesteca cu 2/3 din frisca si se pune in straturi in boluri pentru desert. Fiecare strat de crema se stropeste cu rom sau lichior. Se pudreza cu zahar si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de castane cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada turceasca

Rulada turceasca

Oprim un pahar de lapte, iar restul il punem la fiert. Omogenizam faina si zaharul tos cu paharul

6 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Koch de cornuri

Koch de cornuri

Se amesteca laptele cu cele doua galbenusuri, 4 linguri de zahar si zaharul vanilinat. Se toarna

4 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • (4 portii):300gr. castane comestibile
  • 1plic zahar vanilat
  • 400gr. smantana pentru frisca
  • pastrata la rece
  • 4 linguri zahar
  • 3-4 linguri rom sau lichior
  • 2 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

1 vot    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Praline de tahini