autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de castane

   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Crema: 1 kg castane, lapte (in care se fierb castanele), 200 gr margarina fara sare, 1 pahar zahar (200-250 ml), 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita Nescafe, rom (1 cm intr-un pahar), Glazura: (la 1 kg crema) 100 gr ciocolata topita, 2 linguri zahar, 2-3 linguri apa, 1 lingurita margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se curata castanele de coaja si se prajesc putin intr-o tava de teflon cu capac. In timpul prajitului se intorc de pe o parte pe alta. Se scot apoi si, cit sint fierbinti, se pun intr-un prosop si se freaca sa se dea jos pielita subtire ramasa. Se pun la fiert in lapte, cit sa le acopere, timp de vreo 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in lapte, dupa care se scot si se dau prin masina de tocat cu gauri mici.
Se serveste rece, cu frisca batuta si cu ciocolata rasa. Se poate pastra in congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de castane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort de ciocolata cu crema de castane

Tort de ciocolata cu crema de castane

Mai intai pregatim crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de

16 voturi    18 comentarii
45 min
Torturi
Biscuiti fragezi umpluti cu crema de castane

Biscuiti fragezi umpluti cu crema de castane

Se mixeaza untul moale la temperatura camerei apoi se mixeaza cu zaharul pudra,galbenusul,ouale adaugate

3 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    marcela , 25 octombrie 2009

    Cat priveste fierberea castanelor in lapte e clar. Nu e clar din reteta dvs. cand se pun celelalte ingrediente mentionate (margarina, rom, ciocolata, nes, zafar vanilat). Inainte sau dupa fierberea castanelor in lapte?

  • Fara foto

    Dragoe Ana (Chef de cuisine) , 27 mai 2008

    nu am mai auzit de crema de castane!interesant..

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Crema: 1 kg castane
  • lapte (in care se fierb castanele)
  • 200 gr margarina fara sare
  • 1 pahar zahar (200-250 ml)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita Nescafe
  • rom (1 cm intr-un pahar)
  • Glazura: (la 1 kg crema) 100 gr ciocolata topita
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingurita margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

marcela

Cat priveste fierberea castanelor in lapte e clar. Nu e clar din reteta dvs. cand se pun celelalte ingrediente mentionate (margarina, rom, ciocolata, nes, zafar vanilat). Inainte sau dupa fierberea castanelor in lapte?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Supa crema de dovlecei