Maruntim ciocolata si o topim la bain-marie (deasupra aburilor). Razuim marunt coaja portocalelor, stoarcem si strecuram zeama acestora. Facem o crema din branza, sucul si coaja citricelor, lichiorul si dulceata de portocale. Gustam si, daca este cazul, indulcim cu zahar praf (sau indulcitor). Luam 1/3 din masa si o punem la rece. Peste restul turnam ciocolata topita si amestecam pana devine o spuma consistenta. Lasam la frigider macar 2 ore. Servim in cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napoiltane...
Idee de decorare: asezati pe fundul recipientului (poate fi si sonda inalta sau pahar de sampanie) cateva linguri din crema de portocale peste care, apeland la o forma de ornare, claditi o piramida spiralata din crema cu ciocolata. Am servit cu frunza de menta si cateva batoane de ciocolata amaruie.
Sfat: puteti renunta la lichiorul de portocale, inlocuind cu cateva picaturi de brandy/cognac, iar in locul dulcetii se poate folosi si gem de caise.
Sugestie: in cazul in care mascarpone este inaccesibil bugetului vostru, puteti sa faceti voi crema din 400 g branza de vaci si 100 g frisca lichida (smantana dulce).

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii