autor:

Ady

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata cu branza si portocale

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Ingrediente
100 g ciocolata cu lapte, 500 g branza de vaci cu smantana (mascarpone), 2 portocale, putin zahar pudra (sau indulcitor lichid pentru diabetici), 50 ml lichior de portocale, 3 linguri dulceata de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Maruntim ciocolata si o topim la bain-marie (deasupra aburilor). Razuim marunt coaja portocalelor, stoarcem si strecuram zeama acestora. Facem o crema din branza, sucul si coaja citricelor, lichiorul si dulceata de portocale. Gustam si, daca este cazul, indulcim cu zahar praf (sau indulcitor). Luam 1/3 din masa si o punem la rece. Peste restul turnam ciocolata topita si amestecam pana devine o spuma consistenta. Lasam la frigider macar 2 ore. Servim in cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napoiltane...



Idee de decorare: asezati pe fundul recipientului (poate fi si sonda inalta sau pahar de sampanie) cateva linguri din crema de portocale peste care, apeland la o forma de ornare, claditi o piramida spiralata din crema cu ciocolata. Am servit cu frunza de menta si cateva batoane de ciocolata amaruie.



Sfat: puteti renunta la lichiorul de portocale, inlocuind cu cateva picaturi de brandy/cognac, iar in locul dulcetii se poate folosi si gem de caise.



Sugestie: in cazul in care mascarpone este inaccesibil bugetului vostru, puteti sa faceti voi crema din 400 g branza de vaci si 100 g frisca lichida (smantana dulce).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu branza si portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeasca

Umplutura: Omogenizam ingredientele in ordinea prezentata, dam la frigider pentru o juatate de ora. In

7 voturi    3 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Mix de ceteale

Mix de ceteale

se pune iaurtul intr-un castronel , apoise adauga cerealu sii se amesteca.

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 g branza de vaci cu smantana (mascarpone)
  • 2 portocale
  • putin zahar pudra (sau indulcitor lichid pentru diabetici)
  • 50 ml lichior de portocale
  • 3 linguri dulceata de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu pere si amaretti