autor:

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata cu zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata, , 3 galbenusuri, , 25 g zahar pudra, , 30 cl frisca nebatuta, , 5 cl lapte, , 2 linguri zahar (eventual brun), , 1/2 lingura ness, , 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 140gr.
Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi laptele, amestecand intruna. Parfumati crema cu scortisoara rasa.
Turnati crema in 4 boluri termorezistente (de Jena), umplandu-le pe 3/4. Asezati bolurile pe baia de apa si dati crema 30 de minute la cuptor. Lasati crema sa se raceasca si tineti-o cel putin o ora la frigider.
Amestecati zaharul (eventual brun) cu nessul, presarati amestecul peste crema, dati-o din nou la cuptor, sub grillul incins, si lasati-o sa se caramelizeze la suprafata, circa 2 minute. Serviti-o imediat.
Un sfat util: alegeti o ciocolata neagra cu 60-65% cacao: echilibrul intre gustul amar si acid trebuie sa fie perfect. Topita, ciocolata este neteda si lucioasa. Si cu cat contine mai multa cacao, cu-atat este mai amara. Ciocolata veche isi schimba gustul si tinuta la rece se albeste si devine casanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 25 g zahar pudra
  • 30 cl frisca nebatuta
  • 5 cl lapte
  • 2 linguri zahar (eventual brun)
  • 1/2 lingura ness
  • 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Piersici la cuptor