Crema de ciocolata cu zahar ars

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata,
  • 3 galbenusuri,
  • 25 g zahar pudra,
  • 30 cl frisca nebatuta,
  • 5 cl lapte,
  • 2 linguri zahar (eventual brun),
  • 1/2 lingura ness,
  • 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 140gr.

Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.

Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi laptele, amestecand intruna. Parfumati crema cu scortisoara rasa.

Turnati crema in 4 boluri termorezistente (de Jena), umplandu-le pe 3/4. Asezati bolurile pe baia de apa si dati crema 30 de minute la cuptor. Lasati crema sa se raceasca si tineti-o cel putin o ora la frigider.

Amestecati zaharul (eventual brun) cu nessul, presarati amestecul peste crema, dati-o din nou la cuptor, sub grillul incins, si lasati-o sa se caramelizeze la suprafata, circa 2 minute. Serviti-o imediat.

Un sfat util: alegeti o ciocolata neagra cu 60-65% cacao: echilibrul intre gustul amar si acid trebuie sa fie perfect. Topita, ciocolata este neteda si lucioasa. Si cu cat contine mai multa cacao, cu-atat este mai amara. Ciocolata veche isi schimba gustul si tinuta la rece se albeste si devine casanta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise