autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata cu zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata, , 3 galbenusuri, , 25 g zahar pudra, , 30 cl frisca nebatuta, , 5 cl lapte, , 2 linguri zahar (eventual brun), , 1/2 lingura ness, , 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 140gr.
Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi laptele, amestecand intruna. Parfumati crema cu scortisoara rasa.
Turnati crema in 4 boluri termorezistente (de Jena), umplandu-le pe 3/4. Asezati bolurile pe baia de apa si dati crema 30 de minute la cuptor. Lasati crema sa se raceasca si tineti-o cel putin o ora la frigider.
Amestecati zaharul (eventual brun) cu nessul, presarati amestecul peste crema, dati-o din nou la cuptor, sub grillul incins, si lasati-o sa se caramelizeze la suprafata, circa 2 minute. Serviti-o imediat.
Un sfat util: alegeti o ciocolata neagra cu 60-65% cacao: echilibrul intre gustul amar si acid trebuie sa fie perfect. Topita, ciocolata este neteda si lucioasa. Si cu cat contine mai multa cacao, cu-atat este mai amara. Ciocolata veche isi schimba gustul si tinuta la rece se albeste si devine casanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Petifiori de ciocolata

Petifiori de ciocolata

Se topeste ciocolata la ben-marin pina ce devine o crema lucioasa se ia de pe foc si se adauga coniacul,

8 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Se bat albusurile bine de tot, adaugam zaharul si batem din nou albusurile. Capsunile le dam prin

10 voturi    9 comentarii
10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 25 g zahar pudra
  • 30 cl frisca nebatuta
  • 5 cl lapte
  • 2 linguri zahar (eventual brun)
  • 1/2 lingura ness
  • 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Rulada cu mere si stafide in foi de placinta