autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata cu zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata, , 3 galbenusuri, , 25 g zahar pudra, , 30 cl frisca nebatuta, , 5 cl lapte, , 2 linguri zahar (eventual brun), , 1/2 lingura ness, , 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 140gr.
Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi laptele, amestecand intruna. Parfumati crema cu scortisoara rasa.
Turnati crema in 4 boluri termorezistente (de Jena), umplandu-le pe 3/4. Asezati bolurile pe baia de apa si dati crema 30 de minute la cuptor. Lasati crema sa se raceasca si tineti-o cel putin o ora la frigider.
Amestecati zaharul (eventual brun) cu nessul, presarati amestecul peste crema, dati-o din nou la cuptor, sub grillul incins, si lasati-o sa se caramelizeze la suprafata, circa 2 minute. Serviti-o imediat.
Un sfat util: alegeti o ciocolata neagra cu 60-65% cacao: echilibrul intre gustul amar si acid trebuie sa fie perfect. Topita, ciocolata este neteda si lucioasa. Si cu cat contine mai multa cacao, cu-atat este mai amara. Ciocolata veche isi schimba gustul si tinuta la rece se albeste si devine casanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Oreo

Tort Oreo

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti. Crema se pune separat

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 25 g zahar pudra
  • 30 cl frisca nebatuta
  • 5 cl lapte
  • 2 linguri zahar (eventual brun)
  • 1/2 lingura ness
  • 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Muffins cu ciocolata