autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata cu zahar ars

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata, , 3 galbenusuri, , 25 g zahar pudra, , 30 cl frisca nebatuta, , 5 cl lapte, , 2 linguri zahar (eventual brun), , 1/2 lingura ness, , 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 140gr.
Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.
Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi laptele, amestecand intruna. Parfumati crema cu scortisoara rasa.
Turnati crema in 4 boluri termorezistente (de Jena), umplandu-le pe 3/4. Asezati bolurile pe baia de apa si dati crema 30 de minute la cuptor. Lasati crema sa se raceasca si tineti-o cel putin o ora la frigider.
Amestecati zaharul (eventual brun) cu nessul, presarati amestecul peste crema, dati-o din nou la cuptor, sub grillul incins, si lasati-o sa se caramelizeze la suprafata, circa 2 minute. Serviti-o imediat.
Un sfat util: alegeti o ciocolata neagra cu 60-65% cacao: echilibrul intre gustul amar si acid trebuie sa fie perfect. Topita, ciocolata este neteda si lucioasa. Si cu cat contine mai multa cacao, cu-atat este mai amara. Ciocolata veche isi schimba gustul si tinuta la rece se albeste si devine casanta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata cu zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu dovleac

Gogosi cu dovleac

Intr-un castron se bat ouale cu sare, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, drojdia inmuiata

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 75 g ciocolata
  • 3 galbenusuri
  • 25 g zahar pudra
  • 30 cl frisca nebatuta
  • 5 cl lapte
  • 2 linguri zahar (eventual brun)
  • 1/2 lingura ness
  • 1 varf de cutit scortisoara rasa.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta fina si sfaturi utile.Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu picaturi de ciocolata