autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata la pahar

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 27 februarie 2010

Ingrediente
cantitati ptr 6portii de jumatate de pahar, 250 gr ciocolata amara 60% cacao, putina sare, 1/2 pahar de apa, 50 gr de unt, 4 oua despartite, 2linguri koniak sau rom, 5 linguri de zahar, 1pachet ciocolata alba ptr ornat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol care se potriveste la cuptorul cu micro unde se pune ciocolata apa sarea si untul si se topesc.(se poate face si la ben-marin).
Se adauga galbenusele si koniakul si se amesteca bine.
Separat se bat albusele cu zahar spuma tare si se adauga la crema.Se imparte crema in pahare si se lasa la frigider cel putin 2 ore.Se orneaza cu bucatele de cicolata alba si se serveste.Este un desert minunat preferatul copiilor.
Se poate face aceiasi crema cu gust de cafea-in loc de apa se adauga 1/2 de ceasca de cafea espreso sau cafea turceasca.
O alta varianta -cu gust de alune -se schimba untul cu unt cu gust de alune si astfel capata alt gust.
Deasemeni putem sa-i dam gust de halva -se schimba untul in crema de halva care este in comert si deasupra se ornamenteaza cu bucatele mici de halva.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata la pahar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • cantitati ptr 6portii de jumatate de pahar
  • 250 gr ciocolata amara 60% cacao
  • putina sare
  • 1/2 pahar de apa
  • 50 gr de unt
  • 4 oua despartite
  • 2linguri koniak sau rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1pachet ciocolata alba ptr ornat

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Pere cu sos de ciocolata