Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Ingrediente

  • 250 gr de ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt
  • 4 galbenusuri
  • putin licher de ciocolata-crema
  • 4albuse
  • 3linguri de zahar

Mod de preparare

Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga cele 4galbenusuri si lichiorul si se amesteca usor.

Albusele se bat spuma cu zaharul pina devin o spuma destul de tare si se incorporeaza in crema amestecand usor de sus in jos.Pe foaia de tarta din tava se toarna din crema dar se lasa 1/4 de crema de uns deasupra.

Se coace tarta la 180 de grade pina ce scobitoarea iese uscata aproape 30 de minute.

Se soate tarta din cuptor se lasa sa se raceasca si se unge cu crema lasata-care a fost intr-e timp in frigider si putem orna pe deasupra cu bombonele sau cu viermisori de ciocolata.

Tarta iese minunata si foarte fina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise