autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 04 octombrie 2011

Ingrediente
250 gr de ciocolata amaruie, 100 gr de unt, 4 galbenusuri, putin licher de ciocolata-crema, 4albuse, 3linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga cele 4galbenusuri si lichiorul si se amesteca usor.
Albusele se bat spuma cu zaharul pina devin o spuma destul de tare si se incorporeaza in crema amestecand usor de sus in jos.Pe foaia de tarta din tava se toarna din crema dar se lasa 1/4 de crema de uns deasupra.
Se coace tarta la 180 de grade pina ce scobitoarea iese uscata aproape 30 de minute.
Se soate tarta din cuptor se lasa sa se raceasca si se unge cu crema lasata-care a fost intr-e timp in frigider si putem orna pe deasupra cu bombonele sau cu viermisori de ciocolata.
Tarta iese minunata si foarte fina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul,batonul de vanilie(esenta de vanilie) si un

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul: Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati

26 voturi    6 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2011

    E super ! Poti inlocui foaia de tarta cu piscoturi inmuiate putin in lichior...

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2011

    Chiar pare f buna!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de ciocolata amaruie
  • 100 gr de unt
  • 4 galbenusuri
  • putin licher de ciocolata-crema
  • 4albuse
  • 3linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

E super ! Poti inlocui foaia de tarta cu piscoturi inmuiate putin in lichior...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu nuca si cacao