autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de ciocolata si... ardei iute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 ml lapte, , 3 linguri amidon (sau zeamil), , 2 galbenusuri, , 1 ardei iute rosu, , 1 baton de vanilie (despicat pe lung si razuit miezul), , 40 g zahar, , 100 g ciocolata amaruie, , 150 g frisca batuta, , 1 varf de cutit de scortisoara rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat - intr-un bol - 5 linguri de lapte rece, impreuna cu amidonul si galbenusurile.
Se taie in doua ardeiul iute, se curata de seminte si nervuri, se pune in restul de lapte impreuna cu vanilia si se lasa sa dea in clocot. Se adauga, amestecand intruna galbenusurile frecate cu lapte, se lasa din nou sa dea in fiert si se ia crema de pe foc.
Se indeparteaza ardeiul iute si se incorporeaza in crema ciocolata rasa. Se serveste cu frisca batuta, peste care s-a presarat scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata si... ardei iute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Furtuna in desert

Furtuna in desert

se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt se coc 3

16 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Briose cu capsuni

Briose cu capsuni

Se pregateste intai amestecul pentru frosting astfel incat sa aiba timp sa se raceasca. Se poate

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon (sau zeamil)
  • 2 galbenusuri
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 baton de vanilie (despicat pe lung si razuit miezul)
  • 40 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g frisca batuta
  • 1 varf de cutit de scortisoara rasa.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Clatite cu branza