Crema de ciocolata si... ardei iute

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 ml lapte,
  • 3 linguri amidon (sau zeamil),
  • 2 galbenusuri,
  • 1 ardei iute rosu,
  • 1 baton de vanilie (despicat pe lung si razuit miezul),
  • 40 g zahar,
  • 100 g ciocolata amaruie,
  • 150 g frisca batuta,
  • 1 varf de cutit de scortisoara rasa.

Mod de preparare

Se bat - intr-un bol - 5 linguri de lapte rece, impreuna cu amidonul si galbenusurile.

Se taie in doua ardeiul iute, se curata de seminte si nervuri, se pune in restul de lapte impreuna cu vanilia si se lasa sa dea in clocot. Se adauga, amestecand intruna galbenusurile frecate cu lapte, se lasa din nou sa dea in fiert si se ia crema de pe foc.

Se indeparteaza ardeiul iute si se incorporeaza in crema ciocolata rasa. Se serveste cu frisca batuta, peste care s-a presarat scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise