autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250ml lapte, 250g zahar, 1 buc ou, 500g unt, 50g cacao, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 45 min

347 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.

Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Spume si creme dulci
Choux, ecler cu crema de ciocolata

Choux, ecler cu crema de ciocolata

Se pun la fiert apa, uleiul si praful de sare; cand acestea fierb se adauga faina dintr-o data, se

11 voturi    7 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Mini eclere cu crema de ciocolata si cafea

Se pune uleiul, sarea si apa intr-o cratita pe foc, se lasa sa dea in clocot, apoi se indeparteaza

7 voturi    3 comentarii
1h
Spume si creme dulci

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Patrik , 21 martie 2010

    Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

  • Fara foto

    Robi , 13 martie 2010

    nu e chiar asa cum ma asteptam

  • Fara foto

    alex , 20 noiembrie 2009

    cum se topeste ciocolata menaj

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      Aura , 22 septembrie 2009

      Da, e foarte bine scrisa. Probabil ca personajul "oare" nu e in stare sa prajeasca un ou. Merge foarte bine si la torturi. Sora mea foloseste o reteta foarte asemanatoare la toate torturile onomastice. Mersi de reteta.

    • Fara foto

      dana , 07 septembrie 2009

      Da e foarte buna reteta! Ce e greu de inteles?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca se face o crema fiarta, care dupa ce se raceset, se indeseste. Probabil ca se adauga treptat peste untul batut spuma, se mixeaza pana la omogenizarea cremei.

    • Fara foto

      oare , 14 august 2009

      Ce reteta e asta? nici macar nu e scrisa corect... si nu are logica ... nu ma astept la rezultate bune..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

347 voturi

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 250g zahar
  • 1 buc ou
  • 500g unt
  • 50g cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam capsunele si continuam sa mixam

6 voturi    3 comentarii
nespecificat
Dulciuri diverse
Bezele simple

Bezele simple

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea

404 voturi    21 comentarii
1h 5 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri

4 voturi    1 comentariu
45 min
Spume si creme dulci

Patrik

Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Panna cotta cu ciocolata si ghimbir Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite cu Crema de Mascarpone Clatite cu Crema de Mascarpone

 Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ

1 vot    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse