autor:

autor

» » Spume si creme dulci

Crema de ciocolata

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
250ml lapte, 250g zahar, 1 buc ou, 500g unt, 50g cacao, esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 45 min

347 voturi

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu. Cand compozitia a ajuns la fierbere se opreste focul si se raceste.

Cu o lingura sau un polonic se toarna treptat peste untul spuma. Se amesteca bine pana cand se obtine o crema. Se adauga cacaua si esenta de rom si se omogenizeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Prajitura de foi cu crema de ciocolata

Foi Separa albusurile de galbenusuri.Cu electric mixurul se bat Albusurile cu 6 linguri de zahar

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Inghetata de ciocolata cu crema de iaurt si fructe

Inghetata de ciocolata cu crema de iaurt si fructe

1. Se topesc ciocolatele in cuptorul cu microunde. 2. Intr-un blender se toarna laptele, crema de

14 voturi    7 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Patrik , 21 martie 2010

    Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

  • Fara foto

    Robi , 13 martie 2010

    nu e chiar asa cum ma asteptam

  • Fara foto

    alex , 20 noiembrie 2009

    cum se topeste ciocolata menaj

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      eugen , 06 noiembrie 2009

      se obtine o crema adevarata dar lapte doar 2 linguri (250 ml. e ciorba)si doar 250 gr. unt ps. mai puneti si putin suflet

    • Fara foto

      Aura , 22 septembrie 2009

      Da, e foarte bine scrisa. Probabil ca personajul "oare" nu e in stare sa prajeasca un ou. Merge foarte bine si la torturi. Sora mea foloseste o reteta foarte asemanatoare la toate torturile onomastice. Mersi de reteta.

    • Fara foto

      dana , 07 septembrie 2009

      Da e foarte buna reteta! Ce e greu de inteles?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Cred ca se face o crema fiarta, care dupa ce se raceset, se indeseste. Probabil ca se adauga treptat peste untul batut spuma, se mixeaza pana la omogenizarea cremei.

    • Fara foto

      oare , 14 august 2009

      Ce reteta e asta? nici macar nu e scrisa corect... si nu are logica ... nu ma astept la rezultate bune..

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

347 voturi

Ingrediente

  • 250ml lapte
  • 250g zahar
  • 1 buc ou
  • 500g unt
  • 50g cacao
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Patrik

Cu 250 ml de lapte iti iese mai degreaba un lapte cu cacao decat crema de ciocolata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de cocos si fistic