autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

Crema de gutui

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
4 gutui mari, 1 cana smantana, 5-6 linguri amidon de porumb, 2 lingurite ulei, 200 g miere de albine.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala gutuile, se taie cubulete mici, se asaza intr-o cratita, se acopera bine cu un litru si jumatate de apa si se pun la fiert. Se lasa sa se fiarba bine. Se freaca amidonul cu ulei si smantana, si se toarna peste gutui. Se amesteca incontinuu pentru a nu se prinde, pana se ingroasa ca o crema. Se stinge focul, se adauga mierea de albine si se freaca pana cand mierea este incorporata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu crema de gutui

Tort cu crema de gutui

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    1 comentariu
4h
Torturi
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 gutui mari
  • 1 cana smantana
  • 5-6 linguri amidon de porumb
  • 2 lingurite ulei
  • 200 g miere de albine.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Spuma de capsuni cu iaurt