Crema de iaurt cu capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crema de iaurt cu capsuni

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -500 gm capsuni
  • -150 gm iaurt simplu
  • -5 linguri miere de albine
  • -50 gm zahar
  • -100 ml frisca lichida
  • -frunze de menta verde pentru décor

Mod de preparare

Se taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decorare.

Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza.

Se imparte piureul in doua.

Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga jumatate din piureul de capsuni si se incorporeaza bine.

La cealalta jumatate de piureu se adauga mierea si se mamesteca bine.

In cupele de servit se aseaza un strat de iaurt cu frisca si capsuni, un start de piureu de capsuni cu miere si se incheie cu un strat de iaurt cu frisca.

Se decoreaza cu felii de capsuni si Frunze de menta.

Se lasa la frigider o ora inainte de servire.

Reteta am gasit-o in revista \"Click!Pofta buna\" si mi-a placut mult ideea folosirii iaurtului, fiind mai acrisor si racoritor decat frisca singura.

Am modificat totusi cantitatea de miere de albine de la 2 linguri( in revista) la 5 linguri, deoarece piureul nu mi s-a parut suficient de consistent.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise