autor:

Mihaela11

» » Spume si creme dulci

Crema de iaurt cu capsuni

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -500 gm capsuni, -150 gm iaurt simplu, -5 linguri miere de albine, -50 gm zahar, -100 ml frisca lichida, -frunze de menta verde pentru décor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se taie capsunile felii, pastrand cateva intregi pentru decorare.
Se presara cu zahar si se zdrobesc sau se mixeaza.
Se imparte piureul in doua.
Se bate frisca si se amesteca cu iaurtul;se adauga jumatate din piureul de capsuni si se incorporeaza bine.
La cealalta jumatate de piureu se adauga mierea si se mamesteca bine.
In cupele de servit se aseaza un strat de iaurt cu frisca si capsuni, un start de piureu de capsuni cu miere si se incheie cu un strat de iaurt cu frisca.
Se decoreaza cu felii de capsuni si Frunze de menta.
Se lasa la frigider o ora inainte de servire.
Reteta am gasit-o in revista \"Click!Pofta buna\" si mi-a placut mult ideea folosirii iaurtului, fiind mai acrisor si racoritor decat frisca singura.
Am modificat totusi cantitatea de miere de albine de la 2 linguri( in revista) la 5 linguri, deoarece piureul nu mi s-a parut suficient de consistent.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Tort de capsuni,cu crema de iaurt

Mod de preparare: Crema de iaurt: Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri

15 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu crema de iaurt si capsuni

Tort cu crema de iaurt si capsuni

Pregatesti blatul asa: amesteci faina cu untul, zaharul, zaharul vanilat, galbenusul si apa rece

5 voturi    2 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Delicios desert, si foarte bun pentru copii.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

    Şi mie îmi place! Aştept să apară şi căpşunile care au şi gust!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Un deliciu!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Excelent desert de sezon si nu mumai. Felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Multumesc pentru cuvintele frumoase

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      O bunatate.felicitari.Mmmm ce pofta mi-ai facut.Abia am terminat si noi tortul de capsuni.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Arata perfect!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Delicios, rapid, un desert apreciat, mai ales acum cand vine vara. Felicitari, imi place tare mult cum arata, frumos prezentat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert minunat si o prezentare pe masura...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Sanatos si gustos! Felicitari!

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Mama, mama, ce bine arata! ....super reteta, la fel si prezentarea! Felicitari!

    • Fara foto

      Sylvia , 11 mai 2010

      Excelent arata, nota maxima !

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert racoros de vara,multumim pentru reteta!

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte frumos arata si intr-adevar racoritor!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Arata minunat!un deliciu stelutele!!!din pacate nu am de unde cumpara aceasta revista....

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Ce combinatie minunata ! Se vede ca revista Click are f.multe retete delicioase. Felicitari,Mihaela! Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte gustos!

    • Fara foto

      Sidy , 10 mai 2010

      Mamaaaaaaaaaa ce bunatate ai facut Mihaela ! Felicitari...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Un deliciu! Prezentare de nota 10

    • Fara foto

      Silvia , 10 mai 2010

      Si mie imi place combinatia.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Yam,yam, imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -500 gm capsuni
  • -150 gm iaurt simplu
  • -5 linguri miere de albine
  • -50 gm zahar
  • -100 ml frisca lichida
  • -frunze de menta verde pentru décor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alexandrina (Chef de cuisine)

Delicios desert, si foarte bun pentru copii.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Briose cu visine si glazura roz