autor:

cristian gavan

» » Spume si creme dulci

Crema de lamaie

Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2005

Ingrediente
-Oua - 5 buc, -Zahar - 175 gr, -Lamaie - 1 buc, -Un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

92 voturi

Mod de preparare

-Galbenusurile se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul, vinul ,zeama de lamaie si coaja rasa fin ,si se bat cu telul la foc mic pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga albusurile batute spuma,si se amesteca usor,apoi se toarna totul in pahare tip forme si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Nuci cu crema de lamaie

Nuci cu crema de lamaie

Pentru coji, se mixeaza ouale cu zaharul si untul la temperatura camerei. Faina se cerne, se

10 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Prăjitură cu cremă de nucă și lămâie

Pentru blat am mixat ouale cu zaharul, esenta si sarea, timp de 25 de minute; am adaugat faina cernuta,

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

92 voturi

Ingrediente

  • -Oua - 5 buc
  • -Zahar - 175 gr
  • -Lamaie - 1 buc
  • -Un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Cremsnit cu biscuiti si banane