autor:

cristian gavan

» » Spume si creme dulci

Crema de lamaie

Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2005

Ingrediente
-Oua - 5 buc, -Zahar - 175 gr, -Lamaie - 1 buc, -Un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

92 voturi

Mod de preparare

-Galbenusurile se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul, vinul ,zeama de lamaie si coaja rasa fin ,si se bat cu telul la foc mic pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga albusurile batute spuma,si se amesteca usor,apoi se toarna totul in pahare tip forme si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu crema de lamaie

Prajitura cu crema de lamaie

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Prajituri
Crema de lamaie- Lemon Curd

Crema de lamaie- Lemon Curd

Amestecati intr-o craticioara ouale cu galbenusurile, zaharul, zeama si coaja de la cele doua lamai

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

92 voturi

Ingrediente

  • -Oua - 5 buc
  • -Zahar - 175 gr
  • -Lamaie - 1 buc
  • -Un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata de prune