autor:

cristian gavan

» » Spume si creme dulci

Crema de lamaie

Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2005

Ingrediente
-Oua - 5 buc, -Zahar - 175 gr, -Lamaie - 1 buc, -Un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

92 voturi

Mod de preparare

-Galbenusurile se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul, vinul ,zeama de lamaie si coaja rasa fin ,si se bat cu telul la foc mic pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga albusurile batute spuma,si se amesteca usor,apoi se toarna totul in pahare tip forme si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort merengue cu crema de lamaie

Tort merengue cu crema de lamaie

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie. In

5 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

92 voturi

Ingrediente

  • -Oua - 5 buc
  • -Zahar - 175 gr
  • -Lamaie - 1 buc
  • -Un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)