autor:

cristian gavan

» » Spume si creme dulci

Crema de lamaie

Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 august 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristian gavan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 august 2005

Ingrediente
-Oua - 5 buc, -Zahar - 175 gr, -Lamaie - 1 buc, -Un pahar de vin alb

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

92 voturi

Mod de preparare

-Galbenusurile se aseaza intr-un vas impreuna cu zaharul, vinul ,zeama de lamaie si coaja rasa fin ,si se bat cu telul la foc mic pana ce se ingroasa compozitia. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga albusurile batute spuma,si se amesteca usor,apoi se toarna totul in pahare tip forme si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura cu crema de lamaie.

Prajitura cu crema de lamaie.

Pentru foi: din ingredientele de mai sus vom obtine 3 foi pe care le vom coace pe fundul tavii. Crema: -laptele,

18 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm

33 voturi    15 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

92 voturi

Ingrediente

  • -Oua - 5 buc
  • -Zahar - 175 gr
  • -Lamaie - 1 buc
  • -Un pahar de vin alb

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Sufleu de gutui