autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de mere la cuptor

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
8-10 mere mijlocii, acrisoare. Pentru aluat: 120 g faina, 100 g zahar, 6 linguri de lapte, putin untdelemn, 20 g unt, 2 oua, 1/2 pachet praf de copt, 1 praf de sare. Pentru crema: 160 g unt, 150 g zahar, 2 oua, 1 baton de vanilie.,

Dificultate: Medie Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se pune cuptorul sa se incinga. Se sparg ouale intr-un castron, se adauga praful de sare si zaharul. Se amesteca pana cand compozitia seamana cu o spuma. Incorporati, amestecand mereu, faina, praful de copt, laptele si 4 linguri de untdelemn. Aluatul (moale) trebuie sa fie omogen.

Ungeti cu unt o forma rezistenta la foc (teracota sau yena) si varsati aluatul inauntru. Bagati-l la cuptor 10 minute, apoi scoateti-l afara. In timp ce se coace, curatati merele de coaja si taiati-le in felii mai grosute. Scoateti aluatul si infigeti usor feliile de mar in el, cu partea bombata in afara, bine stranse una intr-alta. Bagati din nou vasul la cuptor, vreme de 15 minute. Crema: taiati batonul de vanilie si scoateti semintele negre si parfumate intr-un castron. Adaugati zaharul, untul topit si ouale. Amestecati pentru a obtine o crema fina.

Dupa cele 15 minute, scoateti aluatul cu mere din cuptor, turnati sosul cu grija peste mere si bagati din nou prajitura la cuptor, vreme de 45 de minute, pana cand se rumeneste deasupra. Scoateti prajitura si serviti-o calduta sau rece. (Pentru ca prajitura sa iasa bine, aveti nevoie de un vas adanc de cel putin 5 cm, si cu diametrul de 20 cm).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Smaren bucovinean

Smaren bucovinean

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina,

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 8-10 mere mijlocii
  • acrisoare. Pentru aluat: 120 g faina
  • 100 g zahar
  • 6 linguri de lapte
  • putin untdelemn
  • 20 g unt
  • 2 oua
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 praf de sare. Pentru crema: 160 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 baton de vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Briose cu portocale si alune