autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de orez cu mere caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar, , 1/2 l lapte, , 2 plicuri cu ceai de lamaie, , sare, , 150 g orez (cu bobul rotund), , un mar, , 2 linguri zeama de lamaie, , 4 foi de gelatina alba, , 200 g frisca batuta, , unt pentru forme.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de orez cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite "bronzate" cu branza si menta

Punem stafidele intr-un bol, adaugam sirop-ul si le lasam putin sa se umfle. Intre timp spalam si

9 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 2 plicuri cu ceai de lamaie
  • sare
  • 150 g orez (cu bobul rotund)
  • un mar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 foi de gelatina alba
  • 200 g frisca batuta
  • unt pentru forme.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Snickers de casa