autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de orez cu mere caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar, , 1/2 l lapte, , 2 plicuri cu ceai de lamaie, , sare, , 150 g orez (cu bobul rotund), , un mar, , 2 linguri zeama de lamaie, , 4 foi de gelatina alba, , 200 g frisca batuta, , unt pentru forme.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de orez cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac

O tarta delicioasa ce se poate face si cu alte tipuri de umpluturi. Am cernut faina intr-un castron

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Laptele se fierbe, separat se pun galbenusurile cu 250 gr zahar si se bat bine cu mixerul pana se

32 voturi    18 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 2 plicuri cu ceai de lamaie
  • sare
  • 150 g orez (cu bobul rotund)
  • un mar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 foi de gelatina alba
  • 200 g frisca batuta
  • unt pentru forme.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Ciocolata de casa Ciocolata de casa

Intr-o craticioara se pune zaharul si apa si se fierbe pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Dulciuri de post