autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de orez cu mere caramelizate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar, , 1/2 l lapte, , 2 plicuri cu ceai de lamaie, , sare, , 150 g orez (cu bobul rotund), , un mar, , 2 linguri zeama de lamaie, , 4 foi de gelatina alba, , 200 g frisca batuta, , unt pentru forme.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de orez cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Prajitura marmorata cu ricotta, portocale si fulgi de ciocolata

Mixam 3 oua intregi cu zaharul si un praf de sare. Adaugam uleiul, cate putin, continuand sa mixam,

18 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Spumă de căpşuni

Spumă de căpşuni

Căpşunile se curăţă de codiţe,se spală bine sub jet de apă rece şi se lasăla scurs.

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii): 100 g zahar
  • 1/2 l lapte
  • 2 plicuri cu ceai de lamaie
  • sare
  • 150 g orez (cu bobul rotund)
  • un mar
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 foi de gelatina alba
  • 200 g frisca batuta
  • unt pentru forme.

Raporteaza reteta

burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

FOARTE BUNA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor