Crema de portocale

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 cana suc de portocale,
  • 3 linguri de suc de lamaie,
  • 2/3 cana zahar praf cernut,
  • 1 lingura praf de gelatina,
  • 1/4 cana de apa,
  • 2 linguri lichior de portocale,
  • 3 albusuri,
  • 3/4 cana de frisca batuta usor.

Mod de preparare

Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul si se lasa sa stea 10 minute pana ce se dizolva complet. Intr-o craticioara mica se pune putina apa si se presara praful de gelatina. Se asaza craticioara pe baie de aburi, intr-un vas cu apa care fierbe incet, si se amesteca pana ce gelatina se dizolva complet. Se toarna peste sucul de portocale si lamaie, incorporand si lichiorul de portocale. Se amesteca bine, apoi se baga vasul la frigider, lasandu-l pana cand compozitia prinde consistenta albusului de ou nebatut. Se scoate masa de gelatina din frigider si se bate cu furculita pana devine usoara si afanata. Separat, se bat spuma albusurile. Cu o lingura de metal, se amesteca albusurile spuma si frisca batuta usor. Se introduce si amestecul de gelatina cu portocale. Se toarna compozitia in cupe si se garniseste cu feliute de portocale si, eventual, cu putina frisca tare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise