autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 cana suc de portocale, , 3 linguri de suc de lamaie, , 2/3 cana zahar praf cernut, , 1 lingura praf de gelatina, , 1/4 cana de apa, , 2 linguri lichior de portocale, , 3 albusuri, , 3/4 cana de frisca batuta usor.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul si se lasa sa stea 10 minute pana ce se dizolva complet. Intr-o craticioara mica se pune putina apa si se presara praful de gelatina. Se asaza craticioara pe baie de aburi, intr-un vas cu apa care fierbe incet, si se amesteca pana ce gelatina se dizolva complet. Se toarna peste sucul de portocale si lamaie, incorporand si lichiorul de portocale. Se amesteca bine, apoi se baga vasul la frigider, lasandu-l pana cand compozitia prinde consistenta albusului de ou nebatut. Se scoate masa de gelatina din frigider si se bate cu furculita pana devine usoara si afanata. Separat, se bat spuma albusurile. Cu o lingura de metal, se amesteca albusurile spuma si frisca batuta usor. Se introduce si amestecul de gelatina cu portocale. Se toarna compozitia in cupe si se garniseste cu feliute de portocale si, eventual, cu putina frisca tare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de portocale

Crema de portocale

Galbenusurile, zaharul, esenta si zeama unei portocale le dai la fiert in baie de abur. In zeama

4 voturi    5 comentarii
45 min
Torturi
Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

Prajitura cu banane, seminte de in si crema de portocale

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar, iar galbenusurile

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 cana suc de portocale
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 2/3 cana zahar praf cernut
  • 1 lingura praf de gelatina
  • 1/4 cana de apa
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 3 albusuri
  • 3/4 cana de frisca batuta usor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tarta de capsuni