autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 cana suc de portocale, , 3 linguri de suc de lamaie, , 2/3 cana zahar praf cernut, , 1 lingura praf de gelatina, , 1/4 cana de apa, , 2 linguri lichior de portocale, , 3 albusuri, , 3/4 cana de frisca batuta usor.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

2 voturi

Mod de preparare

Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga zaharul si se lasa sa stea 10 minute pana ce se dizolva complet. Intr-o craticioara mica se pune putina apa si se presara praful de gelatina. Se asaza craticioara pe baie de aburi, intr-un vas cu apa care fierbe incet, si se amesteca pana ce gelatina se dizolva complet. Se toarna peste sucul de portocale si lamaie, incorporand si lichiorul de portocale. Se amesteca bine, apoi se baga vasul la frigider, lasandu-l pana cand compozitia prinde consistenta albusului de ou nebatut. Se scoate masa de gelatina din frigider si se bate cu furculita pana devine usoara si afanata. Separat, se bat spuma albusurile. Cu o lingura de metal, se amesteca albusurile spuma si frisca batuta usor. Se introduce si amestecul de gelatina cu portocale. Se toarna compozitia in cupe si se garniseste cu feliute de portocale si, eventual, cu putina frisca tare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de portocale si ciocolata

Tort cu crema de portocale si ciocolata

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat . Se

4 voturi    2 comentarii
3h
Torturi
Supa crema cu suc de portocale (Sopa creme com sumo de laranja)

Supa crema cu suc de portocale (Sopa creme com sumo de laranja)

Taiem legumele cubulete si stoarcem portocalele. Intr-o oala punem uleiul de masline impreuna cu

12 voturi    3 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 cana suc de portocale
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 2/3 cana zahar praf cernut
  • 1 lingura praf de gelatina
  • 1/4 cana de apa
  • 2 linguri lichior de portocale
  • 3 albusuri
  • 3/4 cana de frisca batuta usor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Reţetă de preparare a papanaşilor