autor:

Fara foto

» » Spume si creme dulci

CREMA DE VANILIE.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2008

Ingrediente
450 ml lapte, 1 baton vanilie (sau o lingurita esenta de vanilie), 15 g gelatina, 3 oua, separate, 4 linguri miere, 300 ml lapte degresat (sau lapte obisnuit daca nu va intereseaza varianta hipocalorica), piersici sau caise din compot, decojite si taiate cuburi, pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

- Puneti laptele intr-o cratita, adaugati batonul de vanilie sau esenta si lasati sa dea in clocot. Fierbeti la foc mic timp de 5 min. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti batonul de vanilie (in cazul in care folositi).

2 - Intr-un vas termorezistent puneti 3 linguri apa, presarati gelatina si lasati 5 min, pina se dizolva. Incalziti vasul cu gelatina la bain marie (deasupra unui vas cu apa care fierbe la foc mocnit). Lasati pina se limpezeste gelatina.

3 - Bateti galbenusurile pina se deschid usor la culoare, apoi incorporati-le, batind, in laptele racit. Adaugati si mierea si amestecati bine. Fierbeti la foc mic, amestecind continuu, pina se ingroasa si imbraca dosul unei linguri. Incorporati in acest amestec gelatina dizolvata.

4 - Dati la rece 2 ore, pina se ingroasa, amestecind din cind in cind.

5 - Bateti albusurile spuma, apoi adaugati-le la compozitie impreuna cu laptele degresat. Impartiti crema in cupe de servit.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE VANILIE." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Eclere / gogosele cu crema de vanilie si frisca

Inainte de venirea pe lume a fiicei mele stateam destul de mult prin bucatarie, pregatind diverse

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel

24 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 450 ml lapte
  • 1 baton vanilie (sau o lingurita esenta de vanilie)
  • 15 g gelatina
  • 3 oua
  • separate
  • 4 linguri miere
  • 300 ml lapte degresat (sau lapte obisnuit daca nu va intereseaza varianta hipocalorica)
  • piersici sau caise din compot
  • decojite si taiate cuburi
  • pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de porumbe (poroambe) Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Crema de vanilie