Se prelucreaza preliminar ouale, se separa albusurile de galbenus; albusurile se bat spuma.
Laptele se fierbe si se tempereaza. Galbenusul se combina cu sare si 125 g zahar impreuna cu faina dizolvata in apa rece. Se subtiaza cu laptele fiert si temperat pt a evita gelificarea brusca a fainii. Compozitia obtinuta se fierbe sub amestecare continua pana la proba (putina crema se asaza pe o suprafata lucioasa si prin racire trebuie sa se gelifice si sa se desprinda usor, fara sa lase urme. Se tempereaza crema obtinuta si se amesteca cu albusurile batute spuma cu restul zaharului (125 g) si se amesteca cu vanilina. Amestecul se face incet, pt a pastra gradul de afanare al cremei.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii