Se pune la fiert intr-o oala laptele cu vanilia si 8 linguri de zahar, se lasa sa dea in citeva clocote. Intr-un castron se bat bine ouale, apoi se toarna laptele, putin cite putin, amestecind continuu. Restul de zahar se caramelizeaza (fara a se innegri) intr-o cratita. Se apleaca cratita pe toate partile, pina se imbraca uniform cu zahar caramelizat si se lasa sa se racoreasca. Compozitia se strecoara si se pune in cratita imbracata cu zahar caramelizat, se acopera si se introduce in alta cratita mai mare cu apa clocotita. Se da la cuptor la foc mic cca 45-50 minute. Se incearca cu un pai, daca paiul iese curat, crema este gata. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, apoi se desprinde usor pe margini cu un cutit si se rastoarna pe o farfurie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii