CREMA DE VANILIE CU FRISCA - 2 portii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150ml lapte dulce
  • Pentru garnitura
  • 300g frisca
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

1. Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine si se lasa la racit.

2. Separat se bat albusurile spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste bine.

3. In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe, care se tin la rece 2-3 ore.

4. Se serveste ornata cu frisca si ciocolata rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Supa crema de ciuperci
Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte

Ficatei de pui in sos de lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise