autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE VANILIE CU FRISCA - 2 portii

Autor: ciufolici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ciufolici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
3 oua, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 150ml lapte dulce, , Pentru garnitura, 300g frisca, ciocolata rasa

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine si se lasa la racit.
2. Separat se bat albusurile spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste bine.
3. In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe, care se tin la rece 2-3 ore.
4. Se serveste ornata cu frisca si ciocolata rasa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE VANILIE CU FRISCA - 2 portii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocobons

Ciocobons

Blatul se faramiteaza si se adauga atat sirop (preparat din plicul de cappuccino, zahar si apa)

3 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

    Super bun.Eu de obicei pregatesc frisca in casa din smantana sau cumpar frisca naturala,este mult mai sanatos.

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super bun.Eu de obicei pregatesc frisca in casa din smantana sau cumpar frisca naturala,este mult mai sanatos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tarta rustica cu prune si gem de prune