Reteta postata pe: 14 aprilie 2009
Ingrediente
3 oua, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 150ml lapte dulce, , Pentru garnitura, 300g frisca, ciocolata rasa
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
1. Se freaca galbenusurile cu 100g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat, se amesteca bine si se lasa la racit.
2. Separat se bat albusurile spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste bine.
3. In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe, care se tin la rece 2-3 ore.
4. Se serveste ornata cu frisca si ciocolata rasa deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE VANILIE CU FRISCA - 2 portii" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009
Super bun.Eu de obicei pregatesc frisca in casa din smantana sau cumpar frisca naturala,este mult mai sanatos.