Reteta postata pe: 08 decembrie 2012
Ingrediente
3 oua, 150 g zahar, 200 ml frisca, 2 plicuri zahara vanilinat, 150 ml lapte dulce
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu 100 g zahar, se dilueaza cu lapte, apoi se pune pe bain-marie si se bate continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilinat, se amesteca bine si se lasa sa se raceasa. Separat se bat albusele spuma, se adauga treptat restul de zahar si se bate continuu pana se intareste.
In compozitia de galbenusuri se adauga spuma de albusuri si jumatate din frisca. Se amesteca usor. Compozitia se pune in cupe care se tin la rece 2-3 ore. Se orneza cu frisca si ciocolata rasa. (Eu prefer sa pun mai multa frisca in compozitie decat sa pun pe desupra e mai buna asa).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de Vanilie cu Frisca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Blatul de cacao:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam uleiul si laptele.
Incoproram
1 vot
0 comentarii
2h 20 min
Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de
17 voturi
16 comentarii
2h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Floare de colt (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2012
Delicioasa !