Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
2 galbenusuri, 1/4 l lapte, 50 gr. zahar pudra, 1/2 baton vanilie, eventual o lingurita de faina
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Mod de preparare
Intr-un castron mai mare se bat galbenusurile cu zaharul pina cind amestecul devine spumos. Se fierbe laptele cu vanilie si dupa ce s-a racit, se varsa incet peste oua, amestecind neintrerupt cu o lingura de lemn. Se pune acest amestec intr-o cratita, la foc foarte domol si se amesteca mereu pina cind crema se ingroasa. Se poate adauga si o lingura de faina, cind se amesteca ouale si zaharul, pentru ingrosarea mai mult a cremei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de vanilie" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Special pt. Cãtãlina :)
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã coaja de portocalã si gãlbenusurile
7 voturi
10 comentarii
1h
Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere.
Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea.
Dupa
17 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate