autor:

autor

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

    Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 15 aprilie 2005

Ingrediente
25 g zahar, 3 foi de gelatina, 6 linguri de apa, 4 albusuri, 250 g frisca, vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

78 voturi

Mod de preparare

Se arde intr-o cratita zaharul pina capata o culoare potrivita, nu prea inchisa. Se stinge cu 4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pina scade cantitatea pe jumatate.

Se topesc foile de gelatina cu 2 linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar ars; se tin pe marginea aragazului la cald. Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cit este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se adauga, amestecind usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat. Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa citeva ore la gheata si se rastoarna.

Se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

Se ard cele 3 cesti de zahar tos, apoi se sting cu o cana de apa. Se lasa la fiert pana cand se topeste

3 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit

9 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Este foarte diferita de clasica crema de zahar ars.Cred ca e foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

78 voturi

Ingrediente

  • 25 g zahar
  • 3 foi de gelatina
  • 6 linguri de apa
  • 4 albusuri
  • 250 g frisca
  • vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Este foarte diferita de clasica crema de zahar ars.Cred ca e foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac