Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet.Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma. Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine.Se adauga laptele si sarea , amestecand tot timpul. Se ard 8 linguri de zahar intr-o cratita. Zaharul trebuie sa imbrace marginile.Cand tot fundul si marginile sunt acoperite, se lasa sa stea 2-3 min. Se toarna compozitia . Se firbe acoperit, pe baia de apa , in cuptor ,30-40 min.,avand grija ca apa din vas sa fie inlocuita, pe masura ce scade, cu alta apa , tot fierbinte .Cratita in care se face crema trebuie sa fie cufundata 3/4 in apa. Cand crema se desprinde de pe margini se poate scoate. Se lasa sa se raceasca.Dupa aceea se pune la gheata si se rastoarna inainte de a fi servita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii