Crema de zahar ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • lapte 1.125 l
  • oua 7 buc
  • zahar 10 linguri
  • zahar vanilat 3 pachete
  • zahar pentru ars 8 linguri
  • sare

Mod de preparare

Laptele in care s-a pus zaharul vanilat se fierbe incet.Se da deoparte si se acopera pentru a nu-si pierde aroma. Ouale sparte se pun intr-un vas cu zaharul si se bat bine.Se adauga laptele si sarea , amestecand tot timpul. Se ard 8 linguri de zahar intr-o cratita. Zaharul trebuie sa imbrace marginile.Cand tot fundul si marginile sunt acoperite, se lasa sa stea 2-3 min. Se toarna compozitia . Se firbe acoperit, pe baia de apa , in cuptor ,30-40 min.,avand grija ca apa din vas sa fie inlocuita, pe masura ce scade, cu alta apa , tot fierbinte .Cratita in care se face crema trebuie sa fie cufundata 3/4 in apa. Cand crema se desprinde de pe margini se poate scoate. Se lasa sa se raceasca.Dupa aceea se pune la gheata si se rastoarna inainte de a fi servita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise