autor:

ana catalina focsa

» » Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 litru de lapte, 150g zahar pt topit, 200g zahar pt compozitie, 8 oua, 2 linguri cu faina, 4 plicuri cu zahar vanilat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pun 150g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic. Se lasa cratita pe foc pana ce zaharul se caramelizeaza si capata o culoare maronie. Apoi se intinde pe peretii vasului.

Se bat foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, se toarna laptele putin cate putin, faina in ploaie, esenta de rom si se da la cuptor circa o ora.

Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pana a 2a zi.

Atunci se rastoarna pe o farfurie si se serveste. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se pune cana cu zahar intr-un vas pe foc impreuna cu o lingura de apa si se lasa la topit;cand a

7 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Am repetat reteta,dar acum si cu blat de pandispan.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Si iata si poza cu portia...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

    Pana sa fac prima data crema de zahar ars...mi se parea ceva foarte complicat.Dar...mi-am dat seama ce reteta usoara si rapida este.Te servesc si eu cu o portie...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Arat deosebit de bine!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2009

      Foarte buna,imi place la nebunie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Este un desert delicios,usor de pregatit...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 150g zahar pt topit
  • 200g zahar pt compozitie
  • 8 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 4 plicuri cu zahar vanilat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

96 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mirey (Chef de cuisine)

Am repetat reteta,dar acum si cu blat de pandispan.

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în ap? rece. Se cresteaz? batonul de vanilie ?i se scoate miezul cu vârful cu?itului. Batonul, miezul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata cu scortisoara