autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: magda (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 10 oua, 1 l lapte, 300g zahar, coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se ia 150g de zahar si se adauga in cratita care se pune apoi pe foc(mic). Dupa ce s-a topit zaharul ,se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu acesta, dupa care se lasa sa se raceasca. In timp ce zaharul topit este la racit, se amesteca (cu mixerul) laptele cu ouale, zaharul ramas,coaja de portocala si/sau lamaie, si esenta de rom,dupa care se adauga in cratita cu zaharul topit si racit. Cratita se da la cuptor, la foc mediu, timp de30 - 40 de minute (pana se intareste,in functie de cuptorul fiecareia). Crema de zahar ars se serveste rece, dupa ce a fost tinuta in prealabil la frigider. pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars tort

Crema de zahar ars tort

Se iau 4 linguri de zahar se pun intr-o cratita la topit,cand sa topit tapetam pereti cratitei si

7 voturi    14 comentarii
1h 50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Gustoasa si racoroasa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Buna reteta, imi place ft mult crema.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Foarte mult zahar pentru tapetat vasul.La final,va fi prea mult sirop.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Eu si cu baietii mei as manca non-stop crema de zahar ars.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Extraordinar de buna, imi place. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300g zahar
  • coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa si racoroasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Noire