autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: magda (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magda (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
Ingrediente: 10 oua, 1 l lapte, 300g zahar, coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se ia 150g de zahar si se adauga in cratita care se pune apoi pe foc(mic). Dupa ce s-a topit zaharul ,se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu acesta, dupa care se lasa sa se raceasca. In timp ce zaharul topit este la racit, se amesteca (cu mixerul) laptele cu ouale, zaharul ramas,coaja de portocala si/sau lamaie, si esenta de rom,dupa care se adauga in cratita cu zaharul topit si racit. Cratita se da la cuptor, la foc mediu, timp de30 - 40 de minute (pana se intareste,in functie de cuptorul fiecareia). Crema de zahar ars se serveste rece, dupa ce a fost tinuta in prealabil la frigider. pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars!

Crema de zahar ars!

1.Intr-o cratita se caramelizeaza 200 gr zahar apoi caramelul obtinut se intinde pe fundul si pereti

39 voturi    5 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Gustoasa si racoroasa!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Buna reteta, imi place ft mult crema.

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 04 august 2009

    Foarte mult zahar pentru tapetat vasul.La final,va fi prea mult sirop.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Eu si cu baietii mei as manca non-stop crema de zahar ars.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Extraordinar de buna, imi place. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Bun,bun...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 mai 2009

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300g zahar
  • coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Gustoasa si racoroasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-tarte cu cirese