Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 10 oua
  • 1 l lapte
  • 300g zahar
  • coaja rasa de portocala si/sau lamaie rom

Mod de preparare

Se ia 150g de zahar si se adauga in cratita care se pune apoi pe foc(mic). Dupa ce s-a topit zaharul ,se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu acesta, dupa care se lasa sa se raceasca. In timp ce zaharul topit este la racit, se amesteca (cu mixerul) laptele cu ouale, zaharul ramas,coaja de portocala si/sau lamaie, si esenta de rom,dupa care se adauga in cratita cu zaharul topit si racit. Cratita se da la cuptor, la foc mediu, timp de30 - 40 de minute (pana se intareste,in functie de cuptorul fiecareia). Crema de zahar ars se serveste rece, dupa ce a fost tinuta in prealabil la frigider. pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise