autor:

Morari Oana

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Morari Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 mai 2009

Ingrediente
150g zahar pt caramel, 250g zahar preferabil pudra, 8 oua, 1l lapte, 1 plic azahar vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

150 g zahar se pun pe foc sa se caramelizeze. Apoi se invarte usor cratita pentru a imprastia caramelul pe margini (cam pana la jumatatea cratitei). Se lasa la racit.
Intr-un alt vas se bat spuma ouale, zaharul pudra, zaharul vanilinat si laptele, iar apoi se adauga in cratita in care avem zaharul caramelizat
Se da la cuptor pentru cc 50 min
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Galbenusurile frecate bine cu zaharul se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza

44 voturi    9 comentarii
45 min
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :) Mod de preparare: Se

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Este foarte buna!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 150g zahar pt caramel
  • 250g zahar preferabil pudra
  • 8 oua
  • 1l lapte
  • 1 plic azahar vanilinat

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Este foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Dulceata de dovlecei