autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
2 1/2 lingurite cafea espreso instant, 3 linguri apa, 2/3 +1/2 cesti zahar, 1 cutie lapte de cocos,strecurat, 1 1/4 cesti lapte, 3 oua intregi, mari si 2 galbenusuri, putina sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Apa se amesteca cu cafeaua, laptele se amesteca cu laptele de cocos si se pun la foc. Se iau de pe foc inainte de fierbere. 1/2 ceasca zahar se caramelizeaza ,se adauga cafeaua si se tapeteaza cu ea tava in care se va face crema. Se amesteca bine ouale cu galbenusurile, restul de zahar si laptele cald. Se strecoara. Se pune licin vasul cu zaharul ars,se pune la baie de aburi la cuptor cam 1 ora Se da 4 ore la rece Se agita putin sa se desprind de pe marginile cratitii si se rastoarna pe platou. Se poate orna cu putina frisca si o frunza de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu

7 voturi    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am caramelizat zaharul intr-un vas in care urma sa torn compozitia si am lasat la racit dupa ce am

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

    Delicioasa si apetisanta!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Pai draga mira, se pune 1/2 ceasca pentru caramelizat, iar 2/3 ceasca se amesteca cu laptele si ouale; spor la treaba!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Cate cesti de zahar se pun?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Trebuie incercata si aceasta reteta;cred ca e grozava...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Cu cafea si lapte de cocos...inca n-am facut. Trebuie sa aiba un gust deosebit !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite cafea espreso instant
  • 3 linguri apa
  • 2/3 +1/2 cesti zahar
  • 1 cutie lapte de cocos,strecurat
  • 1 1/4 cesti lapte
  • 3 oua intregi
  • mari si 2 galbenusuri
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tavalita cu pandispan