autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2009

Ingrediente
2 1/2 lingurite cafea espreso instant, 3 linguri apa, 2/3 +1/2 cesti zahar, 1 cutie lapte de cocos,strecurat, 1 1/4 cesti lapte, 3 oua intregi, mari si 2 galbenusuri, putina sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Apa se amesteca cu cafeaua, laptele se amesteca cu laptele de cocos si se pun la foc. Se iau de pe foc inainte de fierbere. 1/2 ceasca zahar se caramelizeaza ,se adauga cafeaua si se tapeteaza cu ea tava in care se va face crema. Se amesteca bine ouale cu galbenusurile, restul de zahar si laptele cald. Se strecoara. Se pune licin vasul cu zaharul ars,se pune la baie de aburi la cuptor cam 1 ora Se da 4 ore la rece Se agita putin sa se desprind de pe marginile cratitii si se rastoarna pe platou. Se poate orna cu putina frisca si o frunza de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tort cu mere si crema de zahar ars

tort cu mere si crema de zahar ars

se curata merele se scobesc in mijoloc si se pudreaza cu scortisoara,se baga la microunde 5 min sa

32 voturi    12 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars in miniforme

Crema de zahar ars in miniforme

Mai intai punem 1/2 cana zahar cu o lingura de apa pe foc si il caramelizam, cu mare atentie sa nu

6 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2013

    Delicioasa si apetisanta!!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    Pai draga mira, se pune 1/2 ceasca pentru caramelizat, iar 2/3 ceasca se amesteca cu laptele si ouale; spor la treaba!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Cate cesti de zahar se pun?

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Trebuie incercata si aceasta reteta;cred ca e grozava...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Cu cafea si lapte de cocos...inca n-am facut. Trebuie sa aiba un gust deosebit !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite cafea espreso instant
  • 3 linguri apa
  • 2/3 +1/2 cesti zahar
  • 1 cutie lapte de cocos,strecurat
  • 1 1/4 cesti lapte
  • 3 oua intregi
  • mari si 2 galbenusuri
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri rapide cu gem