Crema de zahar ars

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 1/2 lingurite cafea espreso instant
  • 3 linguri apa
  • 2/3 +1/2 cesti zahar
  • 1 cutie lapte de cocos,strecurat
  • 1 1/4 cesti lapte
  • 3 oua intregi, mari si 2 galbenusuri
  • putina sare

Mod de preparare

Apa se amesteca cu cafeaua, laptele se amesteca cu laptele de cocos si se pun la foc. Se iau de pe foc inainte de fierbere. 1/2 ceasca zahar se caramelizeaza ,se adauga cafeaua si se tapeteaza cu ea tava in care se va face crema. Se amesteca bine ouale cu galbenusurile, restul de zahar si laptele cald. Se strecoara. Se pune licin vasul cu zaharul ars,se pune la baie de aburi la cuptor cam 1 ora Se da 4 ore la rece Se agita putin sa se desprind de pe marginile cratitii si se rastoarna pe platou. Se poate orna cu putina frisca si o frunza de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise