autor:

flori de piatra

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2009

Ingrediente
6-8 oua, 1 lingurita de faina, 5 linguri de zahar, putina sare, 1 L lapte, 3 plicuri de zahar vanilat,150-200 g zahar pentru ars

Dificultate: Redusa Timp: 1h

65 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron mai mare se bat ouale intregi cu cele 5 linguri de zahar.Se bat pana ce amestecul creste si devine ca un fel de crema.Se pune si lingurita de faina in aceasta compozitie (faina se adauga pt.ca sa nu iasa crema cu gauri).Intr-o cratita de cca.2 1/2 l se adauga zaharul si se arde pe flacara.Se invarte cratita ca sa se acopere cu zahar ars si pe peretii laterali. Se toarna in compozitia de oua laptele cate putin, se amesteca si se toarna totul in cratita cu zaharul ars.Se introduce cratita in cuptor sa se coaca.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi

8 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    sissy (Maestru bucatar):

    buna, am folosit si eu reteta aceasta vinerea trecuta si mi-a iesit excelent asa ca luni am facut-o din nou...si o sa o mai fac... multumesc :)

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Si Costel Tolovan , 14 iunie 2013

    foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Andrei Corina , 14 iunie 2013

    delicioasa

  • Fara foto

    Marcel (Bucatar) , 20 august 2011

    temperatura cuptorului e foarte imporanta ! daca'i prea tare face basici daca'i prea moale ramine lichid ! Putin deasupra lu' 100C, aproximativ o ora , zic eu ! si pentru culoare la sfirsit un pic foc deasupra! In loc de faina se poate folosii amidon alimentar ( corn starch)! e mult mai bun !

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Super bine arata,mmmm ce pofta am acum de crema de zahar ars.Ai votul meu si felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      Foarte gustoasa!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Raspuns pentru Jenica: Se lasa la cuptor pana capata aceasta culoare.

    • Fara foto

      Jenica , 02 aprilie 2010

      O intrebare am. Cat timp lasi compozitia in cuptor?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Buuuuna crema de zahar ars, eu fac si tort de zahar ars.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Mmmm......ce buna e.Imi lasa gura apa...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      Arata ft bine, iar reteta ft interesanta, merita incercata, frumoasa prezentare!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Suuuuuper reteta!Fac si eu crema de zahar ars dar n-am stiut ca se pune si faina pentru evitarea gaurelelor.Se pare ca mai am multe de invatat.felicitari!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      La atatea oua si alte ingrediente, o lingurita de faina (nici macar 10 g) aproape ca nici nu se simte dar faina are rolul de a tine prajitura la un loc. Cu sau fara faina, e un desert delicios. Si imi place ca nu se pune Knorr...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Multumesc pentru aprecieri.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Eu nu adaug faina,dar cred ca e buna si reteta ta...

    • NicoletaC

      NicoletaC (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Am facut si eu reteta cu faina; iese fara gaurele si foarte buna!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Yammi-yammi...ce buna trebuie sa fie, mai ales rece de la frigider !!! Bravo tie ! Eu nu am pus faina in ea niciodata....

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Oriunde, oricum, sunt ok daca mananc aceasta minunatie! Imi place la nebunie! Noi nu punem faina; multe-i pun. Nu ma deranjeaza! Si cat mai mult zahar ars! O bunatate!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Arata minunat, nu am facut cam de multisor crema de zahar ars, o trec pe lista de prioritati la deserturi.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Foarte interesanta si foarte gustoasa. Si eu fac des crema de zahar ars. Felicitari.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Ah ce bine arata si ce pofta mi-ai facut,sigur o sa fac si eu.Nota 10 cu felicitari,arata exceptional.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

65 voturi

Ingrediente

  • 6-8 oua
  • 1 lingurita de faina
  • 5 linguri de zahar
  • putina sare
  • 1 L lapte
  • 3 plicuri de zahar vanilat,150-200 g zahar pentru ars

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

Marcel (Bucatar)

temperatura cuptorului e foarte imporanta ! daca'i prea tare face basici daca'i prea moale ramine lichid ! Putin deasupra lu' 100C, aproximativ o ora , zic eu ! si pentru culoare la sfirsit un pic foc deasupra! In loc de faina se poate folosii amidon alimentar ( corn starch)! e mult mai bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu iaurt
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania