Autor:
IONELA (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 22 septembrie 2009
Ingrediente
1 litru lapte,6 oua,6 linguri zahar tos,un pliculet zahar vanilat,coaja rasa de portocala.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.Se lasa sa se mai raceasca putin,timp in care batem ouale intregi ,acestea amestecandu-se apoi cu laptele.Intr-o cratita, se presara zaharul ramas si se caramelizeaza nu se lasa sa se arda de tot pentru ca ar capata un gust amar .Se misca ,cratita sa se intinda pe toata suprafata vasului dar si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga laptele cu oul,punandu-se sa fiarba la bain-marie sau se introduce la cuptor (eu am bagat la cuptor)se lasa cam o jum de ora cat sa prinda o crusta maronie se scoate si se asteapta sa se raceasca dupa care se da la frigider pana in momentul servirii.Se dezlipeste cu varful unui cutit.apoi si se rastoarna pe un platou rotund cu tot cu zeama lasata.In crema se mai poate adauga coaja de portocala rasa fiarta la inceput cu laptele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars, dupa mine, cred ca e unul dintre cele mai rapide deserturi, iar de savoare nu
9 voturi
3 comentarii
15 min
O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana
31 voturi
6 comentarii
20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
Foarte buna.
vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010
Buna si gustoasa!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009
Mmmm ce bunatate!!!
lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009
e buna daca se adauga si putina zeama de portocala
IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
nu am facut pt ca nu stiu dar cred ca am sa incerc
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Bunnnnnnn,un deliciu.
Sidy (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
Ma inscriu si eu la o partie Ionela.....daca mai ai ! Ai facut tort cu aceasta crema de zahar ars ? E delicios....
valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009
O bunatate...
cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009
Eu fac tort de zahar ars (se face si un blat peste crema, se lasa in oala pana a doua zi cand se rastoarna si se decoreaza cu frisca)
mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009
Un deliciu.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009
Imi place tare mult.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009
Hmmmmmmmmmm, ce buna!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Imi place f. tare aceasta crema, mama o facea des in copilaria noastra, ne placea in mod deosebit.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Imi place f. tare aceasta crema, mama o facea des in copilaria noastra, ne placea in mod deosebit.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009
Niciodata nu voi refuza o portie de crema de zahar ars :)
Nadia , 02 octombrie 2009
Cred ca e foarte buna. Am s-o incerc si eu. Salvez reteta!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009
O bunatate...