autor:

IONELA

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2009

Ingrediente
1 litru lapte, oua,6 linguri zahar tos,un pliculet zahar vanilat,coaja rasa de portocala.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele,adaugand in el 2 linguri de zahar tos si zaharul vanilat.Se lasa sa se mai raceasca putin,timp in care batem ouale intregi ,acestea amestecandu-se apoi cu laptele.Intr-o cratita, se presara zaharul ramas si se caramelizeaza nu se lasa sa se arda de tot pentru ca ar capata un gust amar .Se misca ,cratita sa se intinda pe toata suprafata vasului dar si pe peretii acesteia.Se lasa sa se raceasca putin dupa care se adauga laptele cu oul,punandu-se sa fiarba la bain-marie sau se introduce la cuptor (eu am bagat la cuptor)se lasa cam o jum de ora cat sa prinda o crusta maronie se scoate si se asteapta sa se raceasca dupa care se da la frigider pana in momentul servirii.Se dezlipeste cu varful unui cutit.apoi si se rastoarna pe un platou rotund cu tot cu zeama lasata.In crema se mai poate adauga coaja de portocala rasa fiarta la inceput cu laptele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Pentru crema de zahar, ouale se bat impreuna cu 150 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat, apoi

5 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Tort cu cremă de zahăr ars și caise

Tort cu cremă de zahăr ars și caise

CREMA DE ZAHĂR ARS: -Într-un vas, sau cratiță mai înaltă se caramelizează zahărul,

10 voturi    3 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Nuk , 05 martie 2010

    Degeaba, aspectul conteaza...seamana a salata de boeuf !!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Delicioasa...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte buna.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Buna si gustoasa!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Mmmm ce bunatate!!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2009

      e buna daca se adauga si putina zeama de portocala

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      nu am facut pt ca nu stiu dar cred ca am sa incerc

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Bunnnnnnn,un deliciu.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      Ma inscriu si eu la o partie Ionela.....daca mai ai ! Ai facut tort cu aceasta crema de zahar ars ? E delicios....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2009

      O bunatate...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

      Eu fac tort de zahar ars (se face si un blat peste crema, se lasa in oala pana a doua zi cand se rastoarna si se decoreaza cu frisca)

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2009

      Un deliciu.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Imi place tare mult.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2009

      Hmmmmmmmmmm, ce buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Imi place f. tare aceasta crema, mama o facea des in copilaria noastra, ne placea in mod deosebit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Imi place f. tare aceasta crema, mama o facea des in copilaria noastra, ne placea in mod deosebit.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2009

      Niciodata nu voi refuza o portie de crema de zahar ars :)

    • Fara foto

      Nadia , 02 octombrie 2009

      Cred ca e foarte buna. Am s-o incerc si eu. Salvez reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte, oua,6 linguri zahar tos,un pliculet zahar vanilat,coaja rasa de portocala.

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Orez cu lapte