Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.
Luati craticioara de pe foc, prindeti-o de manere cu prosop de bucatarie (manusi) si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.
Intr-un castron puneti ouale, adaugati restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca (faina), amestecati putin cu telul sau mixerul si adaugati treptat laptele rece amestecand intr-una.
Turnati compozitia in craticioara imbracata in zahar ars. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute (depinde de cuptor).
Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit, apoi dati-o la frigider cateva ore (pana a doua zi). Dezlipiti pe margine cu un cutit, miscati de manerele cratcioarei pana aluneca bine, puneti un platou deasupra cratitei si intoarceti brusc tinand de manere.
Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars. Puneti peste el 4-5 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita. Ridicati bucata de zahar (iese intreaga) si dati-i o forma cu mainile (nu frige) si asezati-o pe crema, ca decor.
Pofta buna.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii