autor:

Doina  Varga

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2010

Ingrediente
1 litru lapte pasteurizat (fiert si racit), 8 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 3 lingurite budinca de vanilie, 300 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

81 voturi

Mod de preparare

Puneti 200 g zahar intr-o craticioara mai inaltuta (18-20 cm diametru) si caramelizati-l pe flacara mica a aragazului, amestecand incontinuu cu o furculita pana devine auriu spre roscat, nu il ardeti prea tare pentru ca devine amar.
Luati craticioara de pe foc, prindeti-o de manere cu prosop de bucatarie (manusi) si rotiti-o cu grija tinand-o inclinata pana se imbraca marginile uniform cu zahar ars.
Intr-un castron puneti ouale, adaugati restul de zahar, zaharul vanilat si praful de budinca (faina), amestecati putin cu telul sau mixerul si adaugati treptat laptele rece amestecand intr-una.
Turnati compozitia in craticioara imbracata in zahar ars. Dati-o la cuptorul preincalzit in bain-marie cu apa deja clocotita, la foc mijlociu 40-45 minute (depinde de cuptor).
Scoateti crema din cuptor si lasati-o la racit, apoi dati-o la frigider cateva ore (pana a doua zi). Dezlipiti pe margine cu un cutit, miscati de manerele cratcioarei pana aluneca bine, puneti un platou deasupra cratitei si intoarceti brusc tinand de manere.
Pe fundul craticioarei ramane un strat subtire de zahar ars. Puneti peste el 4-5 linguri de apa rece si lasati pe foc pana cand reusiti sa-l desprindeti cu o furculita. Ridicati bucata de zahar (iese intreaga) si dati-i o forma cu mainile (nu frige) si asezati-o pe crema, ca decor.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

52 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara

17 voturi    15 comentarii
2h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    ionceanu (Chef de cuisine):

    foarte reusita, bv

  • violette

    violette (Chef de cuisine):

    Un desert minunat....atat pe placul celor mici cat si pe al celor mari:)

  • 26 comentarii
  • Fara foto

  • Simona_Burdulia

    Simona_Burdulia (Chef de cuisine) , 22 mai 2014

    Am reusit s-o fac. Foarte buna. S-a terminat imediat.

  • Fara foto

    Daniela (Chef de cuisine) , 28 februarie 2014

    delicioasă

  • Fara foto

    Tereza Mitrica , 15 februarie 2014

    BUUUUUUNA SI USOR DE PREPARAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Tereza Mitrica , 15 februarie 2014

      BUUUUUUNA SI USOR DE PREPARAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Emilian Ihnatiuc , 13 februarie 2014

      foarte gustos.......

    • Fara foto

      Nina Postelnicu , 13 februarie 2014

      MULTUMESC ABEA ASTEPT SA O FAC

    • Fara foto

      Bogdan Ica , 22 ianuarie 2014

      delicioasa

    • Fara foto

      Simona Burdulia , 20 iunie 2013

      vreau sa spun ca mi-ati facut o pofta... nu stiu cand am timp sa o fac, dar am s-o fac see you siguranta.

    • coco

      coco (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2013

      bella am testat rezeta o iesit superrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!multumesc din suflet!!!!!!

    • Otilia-Iulia Uilacan

      Otilia-Iulia Uilacan (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Am facut-o si eu si a iesit super........

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 03 iunie 2010

      Un desert minunat....atat pe placul celor mici cat si pe al celor mari :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Un deliciu!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Minunata! O ador!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      asa de bine arata!

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Este super,m-ai dat o idee buna

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 mai 2010

      Crema de zahar ars draga Doina, arata asa de bine parca ar fi un tortulet.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

    • Fara foto

      livia c. , 27 mai 2010

      O reteta simpla si gustoasa.

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Delicios! Cel mai tare imiplace cum ati decorat crema de zahar ars, extraordinar! E un truc pe care am sa vi-l fur!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

      De-abia ieri am facut si maine cred ca o sa fac iar...

    • Fara foto

      Michael , 17 martie 2010

      Imi aduce aminte de copilarie, mama ne facea destul de des. E o bunatate! Felicitari, Doina, crema ta a iesit superb!

    • Fara foto

      elena , 28 februarie 2010

      mi-ai facut o pofta........

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Foarte buna.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      Delicioasa! Am salvat-o in cartea mea de bucate. Ai votul meu, draga Doina.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      arata tare bine.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Ce frumos prezentat......felicitari..........si bineinteles delicioasa.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

      Mmmmm ce bine arata!!!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

81 voturi

Ingrediente

  • 1 litru lapte pasteurizat (fiert si racit)
  • 8 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lingurite budinca de vanilie
  • 300 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Simona_Burdulia (Chef de cuisine)

Am reusit s-o fac. Foarte buna. S-a terminat imediat.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tort cu capsuni si glazura de ciocolata