autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
1 l lapte, 12 + 8 linguri zahar, 8 oua, esenta vanilie/rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se pun 8 linguri de zahar in cratita sa se caramelizeze si se unge peretele vasului.
Separat se bat ouale bine, se adauga 12 linguri de zahar, esentele si laptele.
Se toarna in cratita peste zaharul ars si se da la cuptor pt 40-45 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele se amesteca cu 400g de zahar si faina si se lasa la fiert pina se ingroasa un pic si apoi

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort-crema de zahar ars

Tort-crema de zahar ars

Se topesc 4 linguri de zahar intr-o cratita (care poate fi bagata in cuptor) - "manjiti"

6 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Exact asa facea si mama cand eram copii. Arata tare bine!

  • elenita

    elenita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    nu am pregatit niciodata insa am servit la o buna prietena si cu siguranta il voi prepara si eu e delicios

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Imi place crema sa fie de la frigider si cu multa zeama. La noi e bataie pe ea. Eu pun zaharul la gramaj nu cu ligura, dar cate bordeie atatea obicee. Concluzia e ca toate cremele de zahar ars sunt delicioase, deci si a ta.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      foarte buna....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O bunatate...Imi place enorm crema de zahar ars...Si eu o prepar asemanator...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Si eu prepar la fel crema de zahar ars. E foarte buna!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      preferata mea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 12 + 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • esenta vanilie/rom

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

37 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Napolitanele copilariei (nuca, caramel si glazura de ciocolata)