autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2010

Ingrediente
1 l lapte, 12 + 8 linguri zahar, 8 oua, esenta vanilie/rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Se pun 8 linguri de zahar in cratita sa se caramelizeze si se unge peretele vasului.
Separat se bat ouale bine, se adauga 12 linguri de zahar, esentele si laptele.
Se toarna in cratita peste zaharul ars si se da la cuptor pt 40-45 min.
Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu nuca

Crema de zahar ars cu nuca

Intru-un vas se pun la foc 200g zahar si nuci pentru caramelizare. Cand se topeste zaharul, se inclina

13 voturi    16 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Exact asa facea si mama cand eram copii. Arata tare bine!

  • elenita

    elenita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

    nu am pregatit niciodata insa am servit la o buna prietena si cu siguranta il voi prepara si eu e delicios

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Imi place crema sa fie de la frigider si cu multa zeama. La noi e bataie pe ea. Eu pun zaharul la gramaj nu cu ligura, dar cate bordeie atatea obicee. Concluzia e ca toate cremele de zahar ars sunt delicioase, deci si a ta.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      foarte buna....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      O bunatate...Imi place enorm crema de zahar ars...Si eu o prepar asemanator...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Si eu prepar la fel crema de zahar ars. E foarte buna!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      preferata mea

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 1 l lapte
  • 12 + 8 linguri zahar
  • 8 oua
  • esenta vanilie/rom

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

7 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

36 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Cum se face coliva  cu nuca Cum se face coliva cu nuca

Cum se face coliva cu nuca Se fierbe graul la foc mic sau la cuptor.Incorporam graul cu zaharul,aromele, biscuitii,nucile,cacao.

9 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cum se face coliva la Multicooker Cum se face coliva la Multicooker

Cum se face coliva la Multicooker Grâul se alege, se curăţă de impurităţi, se spală în 9 ape călduţe numite cele

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Inimioare dulci