autor:

Camelia Grosu

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
-200g zahar+200g zahar, -8 oua, -1 esenta de vanilie, -coaja rasa de la o lamaie, -1l lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala se pun 200g zahar si se topesc cu grija sa nu se arda ca devine amar. Dupa ce s-a topit tot zaharul se roteste oala si se intinde zaharul pe marginile oalei invartind la oala pana se intareste zaharul, dupa care se pune oala sub jet de apa rece (fundul oalei) sa se raceasca de tot zaharul caramelizat (zaharul incepe sa pocneasca). Intr-un castron se pun cele 8 oua, cele 200g zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se bate putin cu telul sa se amestece albusul cu galbenusul (nu mult ca apoi nu mai iese cremoasa, face gauri) si se pune litrul de lapte amestecand bine. Se toarna compozitia obtinuta peste zaharul caramelizat si se pune la cuptor sa fiarba in baie de aburi. O tinem la cuptor pana se coloreaza deasupra si se desprinde cand o aplecam de peretii oalei.Dupa ce o scoatem din cuptor o tinem la racit, dupa care o bagam la frigider. Cand s-a racit bine o rasturnam intr-un castron. Daca mai ramane zahar in oala punem putina apa si fierbem pana se dizolva tot zaharul si punem zeama rezultata in castronul cu crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Zaharul se caramelizeaza in vasul de tort, intinzandu-se bine pe peretii acestuia si se lasa la rece

81 voturi    35 comentarii
2h
Prajituri
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas iena se pun 3 linguri de zahar. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se amesteca cate

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Foarte buna...si eu fac des...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • -200g zahar+200g zahar
  • -8 oua
  • -1 esenta de vanilie
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -1l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna...si eu fac des...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Caise - fursecuri