1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara de 2 litri, numai pentru asa ceva.
2. Se pune forma pe foc cu cana de zahar in ea si se tine la foc mic, amestecand continuu, sa nu se arda zaharul, pana se caramelizeaza complet. Apoi, se roteste vasul, astfel incat glazura sa acopere cat mai mult peretii vasului. Se lasa sa se raceasca putin.
3. In acest timp adaugam in blender cele 10 oua, cu 5 linguri de zahar si omogenizam. Se adauga laptele si esenta de rom si se omogenizeaza iar.
4. Se toarna compozitia in forma si se adauga stafidele inmuiate in prealabil in putin lapte.
5. Intr-un alt vas, mai mare decat forma se adauga apa si se incalzeste pana devine fierbinte.
6. Se introduce forma in vas si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aproximativ 80-90 min.
7. Crema se lasa sa se raceasca peste noapte in forma in care a fost facuta.
8. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.
Bon apetit!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii