autor:

ALINA BANICA

» » , Prajituri, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2010

Ingrediente
- 10 oua, de preferat de tara, - 1 litru de lapte dulce, - 5 linguri de zahar, - 1 fiola esenta de rom, - 100 g stafide, - 1 cana cu zahar pentru glazura.

Dificultate: Medie Timp: 2h

17 voturi

Mod de preparare

1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara de 2 litri, numai pentru asa ceva.
2. Se pune forma pe foc cu cana de zahar in ea si se tine la foc mic, amestecand continuu, sa nu se arda zaharul, pana se caramelizeaza complet. Apoi, se roteste vasul, astfel incat glazura sa acopere cat mai mult peretii vasului. Se lasa sa se raceasca putin.
3. In acest timp adaugam in blender cele 10 oua, cu 5 linguri de zahar si omogenizam. Se adauga laptele si esenta de rom si se omogenizeaza iar.
4. Se toarna compozitia in forma si se adauga stafidele inmuiate in prealabil in putin lapte.
5. Intr-un alt vas, mai mare decat forma se adauga apa si se incalzeste pana devine fierbinte.
6. Se introduce forma in vas si se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, timp de aproximativ 80-90 min.
7. Crema se lasa sa se raceasca peste noapte in forma in care a fost facuta.
8. Inainte de servire se rastoarna pe un platou.
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

O cana de zahar se topeste si se imbraca oala .Laptele se incalzeste ,se impreuna cu cealalta cana

31 voturi    6 comentarii
20 min
Budinci
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

52 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lex Sed , 30 iulie 2015

    Nu se scrie A-MI PLAC....ci IMI PLAC...la inceputul cuvantului nu mai puneti niciodata A din A ci din I. La cuvinte de genul neinteles, neincercat, etc...care incep cu "ne"...se pune intotdeauna I din I si nu din A. Pareti tanara, cum de nu stiti aceste lucruri elementare?

  • Szabo_Ioana

    Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

    Arata foarte bine, combinatia crema de zahar ars (care-mi place mie si fiului)si stafide(care-i plac sotului)nu poate fi decat o bunatateeee .Excelent ,felicitari :)5 steluteee

  • Fara foto

    Eniko-julia Szilagyi , 14 august 2013

    ASA ANCA NU AM GUSTAT ----STAFIDELE A-MI PLAC ASA CA NU E REA ----

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

      Preferata mea...Inca 5 stelute ....

    • Ioana capsunica

      Ioana capsunica (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Delicios! Ai 5 stelute de la mine!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Multumesc frumos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte fina si apetisanta.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Imi place foarte mult !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert grozav si o prezentare pe masura...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Minunat!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      I-mi place mult!arata tare bine cu oule de casa....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Un desert minunat.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Multumesc!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte buna! Imi place foarte mult si arata si foarte bine crema ta!

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Ce bine ti-a iesit! Eu cand fac ,mai greu reusesc sa o rastorn si sa ramana intreaga...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

17 voturi

Ingrediente

  • - 10 oua
  • de preferat de tara
  • - 1 litru de lapte dulce
  • - 5 linguri de zahar
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - 100 g stafide
  • - 1 cana cu zahar pentru glazura.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

2 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Szabo_Ioana (Chef de cuisine)

Arata foarte bine, combinatia crema de zahar ars (care-mi place mie si fiului)si stafide(care-i plac sotului)nu poate fi decat o bunatateeee .Excelent ,felicitari :)5 steluteee

Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Crema de vanilie cu fructe si frisca