Crema de zahar ars

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 6 oua
  • 250g zahar
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat
  • 100g stafide(nu neaparat)
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

1.Se pun intr-o cratita 150g de zahar si se pun pe foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana se caramelizeaza.

2.Apoi se inclina cratita in toate partile pentru a se unge bine cu zaharul caramelizat marginile.

3.Separat ouale se pun intr-un vas cu zaharul ramas si se amesteca cu mixerul sau cu telul pana se obtine un continut omogen.Se adauga treptat laptele,stafidele si coaja de lamaie amestecand continuu.

4.Amestecul se adauga peste zaharul cramelizat si se da la cuptorul bine incins timp de aproximativ 30 minute pana se rumeste.Focul se lasa la mic pentru a nu se arde la suprafata.

5.Dupa ce e gata se lasa la racit la frigider.Se serveste de preferat rece.

Eu mai servesc crema de zahar ars si cu inghetata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise