Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii vasului,daca o bagamin cuptor in alt vas atunci mutam caramelul si distribuim uniform in vas si lasam sa se raceasca cam 10 min.Intre timp batem ouale bine cu 1 cana de zahar si cu zaharul vanilinat,apoi adaugam laptele,si batem bine.Cand caramelul sa racit adaugam laptele cu ouale peste si bagam la cuptorul preincalzit.
Intr-o tava mai mare de cuptorse toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Acest pas este important deoarece altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund.Se lasa cam 40 min la cutor la foc potrivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la frigider cam 2 ore.
Se poate face si din jumatate de ingrediente!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii