autor:

paulika911

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: paulika911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: paulika911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2012

Ingrediente
3 cani de zahar(750 gr), 8 oua, 1 l lapte, 1 plic zahar vanilinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii vasului,daca o bagamin cuptor in alt vas atunci mutam caramelul si distribuim uniform in vas si lasam sa se raceasca cam 10 min.Intre timp batem ouale bine cu 1 cana de zahar si cu zaharul vanilinat,apoi adaugam laptele,si batem bine.Cand caramelul sa racit adaugam laptele cu ouale peste si bagam la cuptorul preincalzit.
Intr-o tava mai mare de cuptorse toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Acest pas este important deoarece altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund.Se lasa cam 40 min la cutor la foc potrivit.
Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam la frigider cam 2 ore.
Se poate face si din jumatate de ingrediente!!
Se caramelizeaza 2 cani de zahar,pana prinde o culoare frumoasa,apoi se distribuie uniform pe peretii vasului,daca o bagamin cuptor in alt vas atunci
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Acest desert rafinat pe cat este de simplu pe atat este de gustos si indragit de toata lumea. Imi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Am topit zaharul intr-o cratita diferita si abia apoi am tapetat tava cu zaharul ars.Am facut asa

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 cani de zahar(750 gr)
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic zahar vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de paulika911
Chifle

Chifle

Se framata un aluat din faina,drojdie,ulei,apa,zahar,sare,si se lasa la dospit cam o ora.Dupa ce

2 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza sarata

Pasca cu branza sarata

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus,se lasa 1 ora la dospit.Pana atunci branza se amesteca

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Aluat de Pizza

Aluat de Pizza

Intr-un bol punem faina,drojdia,uleiul,sarea si zaharul,apoi incalzim putin apa si o punem peste.Framantam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Biscuiti scotieni Biscuiti scotieni

Punem toate ingredientele in bol si amestecam bine cu mana. Daca aluatul nu se dezlipeste usor de pe peretii bolului, mai adaugam putina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Biscuiti spritati cu lamaie Biscuiti spritati cu lamaie

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse