autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
- 8 oua, - 250 g zahar pentru caramel, - 150 g zahar pentru oua, - 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie, - 1l lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati 1-2 minute.

Adaugati laptele si mixati in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza.

Puneti restul de zahar intr-o tigaie sau un vas termorezistent si caramelizati zaharul pe aragaz sau in cuptor(varianta la cuptor dureaza mai mult). Cand zaharul s-a topit si capata o culoare maronie tapetati peretii vasului cu sosul obtinut insa aveti mare grija caci in contact cu pielea poate provoca arsuri destul de grave.(Fiti cu ochii pe zahar si nu il lasati sa se arda caci are un gust amar)

Turnati compozitia de oua peste sosul de caramel si puneti in cuptorul incins la 160C/325F/gaz 3 pentru 50-60 de minute sau pana ce crema capata o culoare aurie si s-a patruns complet. Rasturnati pe un platou sau o farfurie. Portionati dupa preferinta si serviti fierbinte sau rece, este la fel de delicioasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu mere si crema de zahar ars

Tort cu mere si crema de zahar ars

Topim zaharul intr-o cratita rotunda in care vom face tortul. Cand s-a topit si s-a caramelizat zaharul

141 voturi    19 comentarii
1h 15 min
Torturi
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema de zahar ars: Intr-o cratita se caramelizeaza cele 150 g zahar. Dupa ce a prins culoarea dorita

53 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    tare mult imi place...

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 8 oua
  • - 250 g zahar pentru caramel
  • - 150 g zahar pentru oua
  • - 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • - 1l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare mult imi place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Inghetata cu capsuni si banana