autor:

Gatiticuspor

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Crema de zahar ars

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2013

Ingrediente
- 8 oua, - 250 g zahar pentru caramel, - 150 g zahar pentru oua, - 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie, - 1l lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati 1-2 minute.

Adaugati laptele si mixati in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza.

Puneti restul de zahar intr-o tigaie sau un vas termorezistent si caramelizati zaharul pe aragaz sau in cuptor(varianta la cuptor dureaza mai mult). Cand zaharul s-a topit si capata o culoare maronie tapetati peretii vasului cu sosul obtinut insa aveti mare grija caci in contact cu pielea poate provoca arsuri destul de grave.(Fiti cu ochii pe zahar si nu il lasati sa se arda caci are un gust amar)

Turnati compozitia de oua peste sosul de caramel si puneti in cuptorul incins la 160C/325F/gaz 3 pentru 50-60 de minute sau pana ce crema capata o culoare aurie si s-a patruns complet. Rasturnati pe un platou sau o farfurie. Portionati dupa preferinta si serviti fierbinte sau rece, este la fel de delicioasa.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema de zahar ars cu dovleac

Crema de zahar ars cu dovleac

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte

17 voturi    17 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    tare mult imi place...

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • - 8 oua
  • - 250 g zahar pentru caramel
  • - 150 g zahar pentru oua
  • - 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • - 1l lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare mult imi place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata cu afine Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi

0 voturi    0 comentarii
10 min
Inghetate
Budinca de tapioca Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Sorbet parfumat de capsuni