autor:

autor

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
8 oua, 1 l lapte, 300 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

32 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar. Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul. Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel. Se pune deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata. Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel. Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel. Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
CREMA DE ZAHAR ARS

CREMA DE ZAHAR ARS

Se fierbe laptele cu zaharul vanilat si putina sare, apoi se lasa sa se raceasca.Intr-un castron

65 voturi    21 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn

5 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha , 26 noiembrie 2015

    eu pun laptele cu laptele ca sa se topeasca,iar oul il bat doar cu putina sare

  • Fara foto

    Valy Si Nicoleta Bulai , 21 noiembrie 2014

    Acum pregatesc

  • Fara foto

    Elena Badea , 14 august 2014

    Este acelasi lucru Georgeta,4 linguri de zahar inseamna 100 de grame.Si eu fac la fel,pun 4 linguri in cratita si 8 linguri la oua.

    • Fara foto

      Grad Georgeta , 14 august 2014

      Eu folosesc zahar mai putin si e foarte buna si asa,4 linguri zahar ptr. caramelul cu care se tapeteaza tava,cratita si ouale le bat cu cate o lingura rasa de zahar ptr. fiecare ou,incercati si asa e foarte buna,nu este asa dulce si nu lasa asa de mult sirop.

    • Fara foto

      Adriana Amariei , 03 iulie 2014

      ii foarte buna

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Arata delicios!!!

    • Fara foto

      Nelly Spillmann , 27 aprilie 2014

      Eu adaug esenta de rom la zaharul ars, ii da o aroma foarte placuta... incercati odata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

32 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

miha

eu pun laptele cu laptele ca sa se topeasca,iar oul il bat doar cu putina sare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Tiramisu la cupa