Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar

Mod de preparare

Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar. Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul. Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel. Se pune deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata. Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel. Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel. Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise