autor:

autor

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

    Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 07 februarie 2014

Ingrediente
8 oua, 1 l lapte, 300 gr zahar

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

32 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar. Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul. Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel. Se pune deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata. Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel. Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel. Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca. Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

- caramelizăm 6 linguri de zahăr (îl punem într-o cratiţă, pe foc, până când devine lichid).

0 voturi    0 comentarii
40 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha , 26 noiembrie 2015

    eu pun laptele cu laptele ca sa se topeasca,iar oul il bat doar cu putina sare

  • Fara foto

    Valy Si Nicoleta Bulai , 21 noiembrie 2014

    Acum pregatesc

  • Fara foto

    Elena Badea , 14 august 2014

    Este acelasi lucru Georgeta,4 linguri de zahar inseamna 100 de grame.Si eu fac la fel,pun 4 linguri in cratita si 8 linguri la oua.

    • Fara foto

      Grad Georgeta , 14 august 2014

      Eu folosesc zahar mai putin si e foarte buna si asa,4 linguri zahar ptr. caramelul cu care se tapeteaza tava,cratita si ouale le bat cu cate o lingura rasa de zahar ptr. fiecare ou,incercati si asa e foarte buna,nu este asa dulce si nu lasa asa de mult sirop.

    • Fara foto

      Adriana Amariei , 03 iulie 2014

      ii foarte buna

    • Alina_Chiticaru

      Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 10 mai 2014

      Arata delicios!!!

    • Fara foto

      Nelly Spillmann , 27 aprilie 2014

      Eu adaug esenta de rom la zaharul ars, ii da o aroma foarte placuta... incercati odata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

32 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

miha

eu pun laptele cu laptele ca sa se topeasca,iar oul il bat doar cu putina sare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Pavlova cu afine si mure