Intr-o cratita (mai de sacrificiu) se caramelizeaza 100 gr zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei si se lasa sa se intareasca. Mare atentie sa nu caramelizati prea tare zaharul altfel o sa devina amar. Se bat ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul. Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit. Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel. Se pune deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie) si se da la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora. Cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita este gata. Se lasa sa se raceasca in cratita cel putin 1-2 ore,apoi se rastoarna pe un platou mai inaltut,deoarece o sa curga si siropul de caramel. Se taie felii ca pe tort si se adauga 2-3 linguri de sirop caramel. Se serveste rece de la frigider. Pofta buna!
Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu Retete.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii