autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars

Autor: FILIP RAMONA (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FILIP RAMONA (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 octombrie 2007

Ingrediente
6 oua, zahar dupa gust, 1 l lapte, 1 lingurita faina si coaja rasa de la o lamaie si 2 pliculete zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

31 voturi

Mod de preparare

Totul se amesteca bine. Separat intr-o cratita se arde zahar si se umple peretii cratitei cu zaharul ars. Se pune crema in cratita si se introduce cratita in alta oala cu apa rece, se acopera bine si se baga la cuptor. Dup ace este gata daca nu are sirop se mai face sirop de zahar ars si se pune peste compozitie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu mere

Crema de zahar ars cu mere

Se curata merele si se taie felii potrivit de groase. Se caramelizeaza 200 g zahar si se prelinge

5 voturi    8 comentarii
50 min
Spume si creme dulci
Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Tort cu crema de zahar ars si mere Florina

Crema de zahar ars: Se caramelizeaza intr-o cratita 150 gr zahar si dupa ce a prins culoarea maronie

21 voturi    13 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

31 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • zahar dupa gust
  • 1 l lapte
  • 1 lingurita faina si coaja rasa de la o lamaie si 2 pliculete zahar vanilat.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Rafaello cu ricotta