autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Ingrediente
500 gr zahar, 2 l de lapte, 8-10 oua, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul si sunt acoperiti peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Dupa ce s-a fiert laptele puneti-l deoparte sa se mai raceasca . Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu restul de 250 g de zahar. Se adauga apoi ouale si esenta de rom peste lapte, se amesteca bine. Se toarna laptele amestecat cu oua in cratita cu zaharul topit si se baga la cuptor. Este gata cand s-a inchegat compozitia si a iesit siropul la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

1. Se alege forma in care vrem sa facem crema si se adauga in ea o cana cu zahar. Eu folosesc o craticioara

17 voturi    15 comentarii
2h
Spume si creme dulci
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Se curata merele de coaja si se elimina cotorul.Vasul se unge cu unt,adaugam merele si umplutura

7 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine):

    Multumesc pentru reteta! Am incercat-o si a fost delicioasa si foarte simplu de facut! Ce-a iesit - se vede in foto atasate!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 2 l de lapte
  • 8-10 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Lamb cake