autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Ingrediente
500 gr zahar, 2 l de lapte, 8-10 oua, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul si sunt acoperiti peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Dupa ce s-a fiert laptele puneti-l deoparte sa se mai raceasca . Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu restul de 250 g de zahar. Se adauga apoi ouale si esenta de rom peste lapte, se amesteca bine. Se toarna laptele amestecat cu oua in cratita cu zaharul topit si se baga la cuptor. Este gata cand s-a inchegat compozitia si a iesit siropul la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac

Crema de zahar ars cu dovleac

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte

17 voturi    17 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn

5 voturi    14 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine):

    Multumesc pentru reteta! Am incercat-o si a fost delicioasa si foarte simplu de facut! Ce-a iesit - se vede in foto atasate!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 2 l de lapte
  • 8-10 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Briose cu nuca de cocos