autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Ingrediente
500 gr zahar, 2 l de lapte, 8-10 oua, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul si sunt acoperiti peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Dupa ce s-a fiert laptele puneti-l deoparte sa se mai raceasca . Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu restul de 250 g de zahar. Se adauga apoi ouale si esenta de rom peste lapte, se amesteca bine. Se toarna laptele amestecat cu oua in cratita cu zaharul topit si se baga la cuptor. Este gata cand s-a inchegat compozitia si a iesit siropul la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :) Mod de preparare: Se

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri pentru copii
Tort crema de zahar ars

Tort crema de zahar ars

Intr-o cratita incapatoare (eu il fac in cratita de Teflon ca nu se lipeste deloc) se pun cele 150

41 voturi    16 comentarii
50 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine):

    Multumesc pentru reteta! Am incercat-o si a fost delicioasa si foarte simplu de facut! Ce-a iesit - se vede in foto atasate!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 2 l de lapte
  • 8-10 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu fulgi de ciocolata si glazura