autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

CREMA DE ZAHAR ARS

Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bogdan Lucia (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 08 ianuarie 2008

Ingrediente
500 gr zahar, 2 l de lapte, 8-10 oua, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert. Intre timp se pune 250g de zahar intr-o cratita pe foc la topit, dupa ce s-a topit zaharul luati cratita de pe foc si incepeti sa invartiti de ea pana ce se raceste zaharul si sunt acoperiti peretii cratitei cu zaharul caramelizat. Dupa ce s-a fiert laptele puneti-l deoparte sa se mai raceasca . Ouale se bat bine cu mixerul impreuna cu restul de 250 g de zahar. Se adauga apoi ouale si esenta de rom peste lapte, se amesteca bine. Se toarna laptele amestecat cu oua in cratita cu zaharul topit si se baga la cuptor. Este gata cand s-a inchegat compozitia si a iesit siropul la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "CREMA DE ZAHAR ARS" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de mere cu crema de zahar ars

Tort de mere cu crema de zahar ars

Pui la topit intr-o cratita inaltuta 7 linguri zahar,dupa ce s-a topit caramelizezi cratita si

11 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Garfield

    Garfield (Chef de cuisine):

    Multumesc pentru reteta! Am incercat-o si a fost delicioasa si foarte simplu de facut! Ce-a iesit - se vede in foto atasate!

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Foarte gustoasa!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

29 voturi

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 2 l de lapte
  • 8-10 oua
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat