autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Crema de zahar ars, cu blat

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 iunie 2013

Ingrediente
pentru blat:, , 5 oua, 6 linguri cu varf faina, 6 linguri zahar, 2 linguri apa, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie, , pentru crema:, 1 l lapte, 5 oua, 4 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat Bourbon, , pentru caramelizat :, 3-4 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

44 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic.Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati peretii laterali. Lasati la rece sa se intareasca caramelul.

Facem blatul din 5 galbenusuri frecate bine cu apa, vanilie si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta
1/2 de albusuri si procedam la fel.
Preparam crema mixind ouale spuma cu 4 linguri zahar si zaharul vaniliat.
Dupa ce si-a dublat volumul, adaugam usor laptele.
Aceasta compozitie o turnatm apoi in vasul tapetat cu zaharul ars.
Peste compozitia de crema adaugam imediat compozitia de blat.
In cuptorul dinainte incalzit la 170 de grade, dam vasul cu crema si blat pentru aproximativ o ora.
Facem testul cu scobitoarea si cand aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt , chiar daca crema se clatina.
Scoatem vasul din cuptor si-l lasam sa se raceasca.Cand e rece in acoperim cu o farfurie si cu o miscare brusca il rasturnam cu fundul in sus pe farfurie si il lasam asa pina a doua zi sau macar cateva ore. Doar atunci ridicam vasul termorezistent de pe farfurie.
Tortul se serveste ca atare sau cu frisca sau fructe.
Nu necesita ornare, dar asta doar voi decideti...
Pofta mare !

Mai multe poze gasiti la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/01/crema-de-zahar-ars-cu-blat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars, cu blat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata

Clatite cu dulceata

Se bat ouale spuma,dupa care se adauga apa minerala (laptele) si faina treptat pana se obtine un

7 voturi    2 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Ptr umplutura Intr-o tigaie de teflon mare se pune untul visinile si restul ingridentelor si se

8 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gianina Marin , 14 august 2014

    ati ghicit! multumesc !

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 13 august 2014

    Rece din frigider, asa-i ? Sa va fie de bine !

  • Fara foto

    Gianina Marin , 12 august 2014

    Foarte buna, azi am avut pofta si am pregatit-o !

    • Fara foto

      Petcu Doina , 07 iunie 2013

      Este exceptionala! Trebuie mai mult zahar ca sa aiba blatul mai mult sirop!

    • Fara foto

      Mirela Iordachi , 06 iunie 2013

      am facut.o de f.multe ori dar blatul mi.a iesit tare.siropul nu s.a incorporat in blat.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 06 iunie 2013

      Buna prajitura cu toate ca nu am facut nici-o data prajitura ca crema de zahar ars o voi incerca si sper sa le placa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

44 voturi

Ingrediente

  • pentru blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri cu varf faina
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • pentru crema:
  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • pentru caramelizat :
  • 3-4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Buna prajitura cu toate ca nu am facut nici-o data prajitura ca crema de zahar ars o voi incerca si sper sa le placa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu mere